Hoe maak je een account op Instagram aan?

0
2448

Social media wordt met de dag populairder en steeds meer mensen maken een account op een social media kanaal aan. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Snapchat en YouTube. Voor de een is het aanmaken van een account gemakkelijker dan voor de ander. De meeste online formulieren die je bij het aanmaken van een account moet invullen, leggen zichzelf grotendeels uit. Je hebt er enkel een smartphone en e-mailadres voor nodig. Mocht jij moeite hebben met het aanmaken, maar ook het onderhouden van een Instagram account, dan komen onderstaande tips zeker van pas!

Het begin van een Instagram account

Om een account op Instagram te kunnen beginnen, kun je de app op je smartphone downloaden of naar de website van Instagram gaan. Klik vervolgens op ‘registreren’ of ‘account aanmaken’, dit kan per telefoon verschillen. Heb je al een Facebook-account? Dan kun je je ook aanmelden middels dat account. Als je je e-mail of telefoonnummer hebt ingevuld, kun je een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Probeer je gebruikersnaam zo persoonlijk mogelijk te maken, zonder te veel speciale tekens of cijfers; zo kunnen anderen je gemakkelijker vinden!

Houd je account up-to-date

Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je je profielfoto uploaden. Het is voor jouw volgers het leukst als dit een foto van jezelf, of selfie, is. Zo zien ze het gezicht achter het profiel en voelt het voor hen persoonlijker aan. Post regelmatig een foto op je account. Je kunt een foto met de camera van je mobiel maken, of via de camera van Instagram. Daarna kun je een filter voor over de foto kiezen, een tekst eronder (caption) schrijven en je foto is klaar om gepost te worden!

Maak juist gebruik van hashtags

Om ervoor te zorgen dat jouw foto’s door mensen gezien kunnen worden, maak je gebruik van hashtags. Hashtags zijn een soort van labels, of zoekwoorden, die je aan jouw foto hangt. Wanneer mensen via Instagram op deze woorden zoeken, komen ze bij jouw foto terecht. Zorg er dus voor dat de hashtags relevant voor jouw foto zijn. Instagram heeft een maximum van 30 hashtags per foto. Deze hashtags kun je verwerken in de zinnen zelf, maar je kunt er ook voor kiezen om ze onderaan je caption te zetten. Dit laatste maakt je caption overzichtelijker.

Zorg voor goede interactie tussen jou en je volgers

Voor een succesvol Instagram-account is het belangrijk om voor een goede interactie tussen jou en je volgers te zorgen. Dit doe je door te reageren op de reacties die jouw volgers onder jouw foto achterlaten en mensen terug te volgen. Reageer ook vooral onder de foto’s van andere gebruikers. Zo creëer je een band tussen jou en andere gebruikers. Wanneer jij op hun reacties reageert, is het voor jouw volgers leuker om jou te blijven volgen. Anderen onthouden jouw account zo beter en zullen deze misschien wel bij anderen aanbevelen.