Haal het ongeluk uit dat hoekje

0
2487
bestelbusje persoon

Heb jij je verzekeringen als zzp’er goed geregeld of stel je het afsluiten hiervan steeds uit? Het is belangrijk om hier niet te lang mee te wachten. Een ongeluk kan nou eenmaal gebeuren en misschien zijn de gevolgen voor je bedrijf dan niet te overzien. Dus waarom de toekomst van je onderneming riskeren als je ook vooraf de zaken op orde kunt stellen?

Als ondernemer is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Even een worst-case-scenario. Stel, je bent cateraar en glijdt onverhoopt uit in je keuken omdat er wat frituurvet op de vloer ligt. Pijnlijk, want je verdraait je knie. Het lijkt erop dat je een tijdje uit de running moet om te herstellen. Jammer genoeg kun je niet terugvallen op een ‘vangnet’ van de overheid zoals iemand in loondienst. Het loont daarom om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, zodat je verzekerd bent van inkomen. Veel zzp’ers denken dat een dergelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering onbetaalbaar is, maar je kunt al een basisvoorziening regelen voor een veel lagere premie dan je denkt.

Regel die klus

Goed. Je bent hersteld na je ongelukkige val en de zaken beginnen weer te lopen. Je krijgt een aanvraag om een bruidstaart te leveren! Op de gelukkige dag laad je de bestelbus voorzichtig in met een torenhoge eyecatcher. Let’s go! Maar had je nu ook maar net zo voorzichtig gereden, want je ziet domweg een paaltje over het hoofd.

Failliet of niet?

Ellendige dingen die paaltjes. Het blijkt dat je bedrijfsauto een behoorlijke deuk heeft opgelopen. En dat is niet alleen balen vanwege de schade aan de wagen, ook je portemonnee eindigt leeg als blijkt dat je niet goed verzekerd bent! Daarom is het handig om een goede bestelautoverzekering af te sluiten als je veel met je bolide op pad moet. Een verzekeraar neemt de risico’s van je over en keert uit bij schade.

Nog een tandje erger

Maar stel je voor dat het desbetreffende paaltje onderdeel is van de feestelijke tent waar de bruiloft plaatsvindt… Dankzij jouw aanrijding schiet er een touw los en begint het gevaarte in elkaar te zakken! Alsof je in een slechte B-film bent beland, vat het tentzeil vlam dankzij één van de kaarsen. Je ziet de mooiste dag van het bruidspaar opgaan in een nachtmerrie. En oh ja, de kosten zijn voor jou.

Einde bedrijf?

Wij snappen ook dat het bovenstaande scenario een erg excessief voorbeeld is. Een minder excessief voorbeeld is wanneer je met je voet achter een spankoord van de tent blijft haken en daardoor de tent laat instorten. Dit kan iedereen gebeuren, hopelijk zet het je aan het denken om een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hiermee zorg je ervoor dat eventuele schade die je aanricht bij anderen gedekt is door een verzekeraar. Zo voorkom je risico’s en kun je met een gerust hart ondernemen!