woensdag, oktober 23, 2019

Consumenten en ondernemers winkelen graag bij Taobao agent

Post date:

Author:

Category:

Misschien denk je bij een handelssite aan het Amerikaanse Ebay, dat inmiddels 100 miljoen leden heeft. Deze site wordt in cijfers echter overtroffen door het Chinese verkoopplatform Taobao agent. Met ruim 400 miljoen leden is het soortgelijke websites ver de baas. Op deze website vind je werkelijk alle producten die je kunt bedenken.

Enorm aanbod verdeeld over drie delen

Voor Nederlandse consumenten is het winkelen op Taobao wellicht een uitdaging, omdat de website alleen in het Chinees wordt weergeven. De webwinkel richt zich namelijk vooral op de Chinese markt. Aan de andere kant kun je met Google Translate verder komen. Bovendien moet de taalbarrière er je absoluut niet van weerhouden om eens te kijken in deze webshop. Er zijn namelijk duizenden producten tegen lage prijzen beschikbaar. Deze worden onderverdeeld in drie gedeeltes, namelijk de eTao zoekmachine, het B2C platform Tmall en de Taobao marktplaats.

Betrouwbaar en goedkoop

Het aantal producten dat wordt aangeboden op het Marktplaats gedeelte neemt nog steeds toe. Aan de hand van recensies kun je bekijken hoe betrouwbaar een verkoper is. Daardoor koop je gelukkig nooit de kat in de zak. De producten op Taobao worden meestal voor een vaste prijs verkocht. Deze worden meestal voor een vaste prijs verkocht, hetgeen in het Engels wordt aangeduid als ‘buy now’. Doorgaans verloopt de betaling via het programma ‘Alipay’. Zowel consumenten als handelaren maken gretig gebruik van de lage prijzen. Zo kopen ondernemers doorgaans meteen een groot aantal spullen op Taobao. Deze gaan voor een veel lagere prijs van de hand dan bij andere webwinkels.

Zoek maar hippe velgen uit

BMW is een automerk met misschien wel de meest stijlvolle velgen die er zijn. De autofabrikant heeft al decennia lang ervaring met het produceren...

Voor- en nadelen van kofferbakmatten

Wanneer je iemand bent die niet te nauw kijkt op de ordelijkheid in zijn auto, dan zijn kofferbakmatten of automatten misschien wel iets voor...

Verkoop jouw auto sneller via het internet met deze tips!

Heb jij reeds een nieuwe auto verkocht en wil je daarom van jouw oude auto af? Of heb je een andere reden om afstand...