Alibaba Nederland nieuwe vestiging van een miljoenenbedrijf

0
1372
alibaba webshop

Sinds mei 2016 heeft de Chinese webwinkel Alibaba een vestiging in Nederland. Sinds een aantal jaar boekt het miljoenenbedrijf grote successen in haar thuisland. Het hoopt nu ook de Westerse wereld te veroveren met haar aanbod van duizenden producten die je eenvoudig online kunt bestellen.

Webshop met duizenden producten

Bij Alibaba vind je als consument alles wat je zoekt. Werkelijk elk product dat je kunt bedenken wordt er aangeboden, van design tot accessoires en schoonheidsproducten. In China maken maar liefst 400 miljoen consumenten gebruik van deze enorme webshop. Dit aantal neemt bovendien nog steeds toe. Alibaba Nederland vestigde onlangs een kantoor in Nederland. Het hoopt dat de webwinkel ook in Nederland voet aan de grond krijgt. Toch wil het niet per se Chinese producten aan Nederlanders verkopen, maar liever andersom. De Nederlandse vestiging hoopt dat Chinezen via Alibaba kennis maken met producten uit de Benelux. Grote kans dat de Chinese bevolking op een gegeven moment ook smult van Hollandse stroopwafels.

Alibaba verovert Europa

De vestiging van Alibaba in Nederland sluit aan bij de opmars van de webwinkel in Europa. Al eerder vestigde het kantoren in landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk. Uit onderzoek van thuiswinkel.org blijkt dat steeds meer mensen hun aankopen doen via het internet. In Nederland groeide het aantal online aankopen in een jaar tijd zelfs met 31 procent. Mensen bestellen hun buitenlandse aankopen onder andere via Chinese webwinkels. Het populaire Alibaba springt er handig op in door nu ook actief te zijn vanuit Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here