Zo min mogelijk sleutels gebruiken

0
618

Verhuizen naar een nieuwe woning brengt allerlei leuke kanten met zich mee. Niet alleen kan je een frisse start in een nieuwe omgeving maken. Je kan ook allerlei dingen veranderen. Het is namelijk vaak zo dat je dingen bij het oude laat zolang je op een bepaalde plek woont. Terwijl er zoveel mogelijkheden zijn om het leven gemakkelijker en aangenamer te maken. Zo kan je bijvoorbeeld tegenwoordig leven op een manier waarbij je eigenlijk geen sleutels meer nodig hebt. Dat is natuurlijk heel aantrekkelijk, want dan kan je ze ook niet kwijtraken en houd je toch toegang. Het is de moeite waard om eens te bekijken hoe dat dan moet. Bovendien kan je ze eerst testen door kleine sloten, bijvoorbeeld van een kluis, te proberen.

Andere soorten sloten gebruiken

De basis van een leven zonder sleutels ligt natuurlijk bij het soort sloten dat je gebruikt. In de eerste plaats kijk je dan naar de moderne mogelijkheden die je hebt. Sommige van deze opties ken je allang. Denk aan het gebruik van een toegangscode. Maar denk ook aan vingerafdruk- of gezichtsherkenning. Dit zijn moderne manieren om sloten te openen en te sluiten, zonder sleutel, die alleen voor jou mogelijk is. Dit kan natuurlijk heel aantrekkelijk zijn. Zo weet je in ieder geval altijd zeker dat onbevoegden geen mogelijkheden hebben om iets wat alleen van jou is te openen. Of dit nu je woning, auto of kluis is. Er zijn steeds meer aantrekkelijke manieren om alles te beveiligen zodat niemand toegang tot jouw eigendommen heeft.

Een smart lock gebruiken

Een smart lock is ook een optie die je steeds meer gekozen ziet worden. Het is eigenlijk een verdere ontwikkeling van het gebruik van een toegangscode. Het is namelijk een slot dat met een code te openen is, maar die code kan je dan niet alleen op het slot zelf invoeren. Er is ook een app aan verbonden die je op je smartphone moet hebben. Alleen door die te gebruiken kan je dan naar binnen. Je telefoon wordt daardoor eigenlijk de vervanger van je sleutelbos. Omdat je je telefoon toch voor alles al gebruikt, is dit dus eigenlijk ook wel heel gemakkelijk te noemen. Het is een manier om het net iets simpeler te maken, maar toch hetzelfde doel te bereiken.

Het gebruik van stemherkenning

De derde optie die je hebt, is het gebruik van stemherkenning. Dit is een optie die meer en meer op de voorgrond is komen te staan door de jaren heen. Dat komt vooral ook doordat veel assistentiesystemen ook met stemherkenning werken. Denk aan domotica en aan de assistenten die in smartphones zitten. Zo kan je dus ook de sloten in je deuren openen en sluiten. Omdat het op stemcommando’s gaat, speelt ook de toon een belangrijke rol. Dat maakt het net wat gemakkelijker om de sloten te personaliseren voor jou. Het geeft je een nog veiliger gevoel dan bijvoorbeeld een vingerafdruk geeft. Dat is dus zeker ook de moeite waard om te overwegen als je iets zoekt ter vervanging van een sleutelbos.