Zo maak je jouw kookeiland nog beter

0
754

Het keukeneiland is populair. Dat komt natuurlijk mede ook doordat het zo veelzijdig is. Dat neemt niet weg dat het wel op de goede manier moet worden geplaatst. Anders kan je al snel merken dat je er niet optimaal gebruik van kan maken. Dit heeft vooral te maken met het onvoldoende inzien van de mogelijkheden die er liggen. Goed omgaan met de ruimte die je hebt, is dan de belangrijkste sleutel. Op deze plek leer je wat je kan doen om nog meer uit je keukeneiland te halen.

Ruimte rondom het eiland

Het belangrijkste punt van aandacht is de juiste plek in de keuken. Het doel van een kookeiland is dat er rondom gewerkt kan worden. Daarom is het ook jammer dat het eiland vaak niet op de juiste plek geplaatst wordt. Het is gemakkelijk om te bepalen waar het eiland ongeveer moet staan. Houd op elke plek minimaal 80 centimeter aan ruimte vanaf het eiland aan. Wanneer dat het geval is, dan kan je er optimaal gebruik van maken. Je hebt dan de ruimte om te doen en laten wat je wilt. Dit is dus de ideale plek om te plaatsen.

De juiste indeling

Het is belangrijk om ook te kijken naar de juiste indeling. Dat betekent dat de spoelbak en kookplaat naast elkaar zitten. Met de koelkast ertegenover geplaatst. Op die manier zorg je voor de vorm van een driehoek. Dit wordt ook wel de keukendriehoek genoemd. Dit is niet alleen voor keukens met een kookeiland van belang. Het werkt altijd. Het is echter dus wel van belang dat je er goed op let dat je het op deze manier plaatst. Wanneer je deze drie elementen dichtbij hebt, dan kan je altijd alles doen wat je wilt, zonder dat het onhandig wordt.

Alles kunnen aansluiten

Je bent waarschijnlijk zo opgeslokt door de mogelijkheden om te koken en te genieten, dat je enkele andere belangrijke onderdelen misschien wel wat onderschat. Zo kan het best zijn dat er onvoldoende aansluitingen rondom het eiland zitten. Alleen al stopcontacten moeten er in voldoende mate zijn. Laat die dus ook direct bij het installeren al plaatsen. Alleen al omdat je er dan zeker van bent dat je alles kan maken wat je wilt. Je kunt beter wat meer stopcontacten hebben, dan dat je er te weinig hebt. Zo kan je alles maken wat je wilt.

Houd het eiland sober

Nu je voor je keukeneiland hebt gekozen, wil je hier ook wel maximaal gebruik van maken. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je allerlei leuke ideeën hebt waar je mee aan de slag wilt. In dat opzicht kan het dan ook al snel de verkeerde kant op gaan. Je laat veel te veel plaatsen in je keuken. Dat schiet natuurlijk niet op, want uiteindelijk krijg je daardoor juist veel minder gedaan. Het is de moeite waard om eens kritisch te zijn. Je schrapt de dingen die je misschien niet nodig hebt. Op die manier kan je er veel beter mee gaan werken.