Zo creëer je een luxe badkamer!

0
991
luxe badkamer

De badkamer is naast een praktische ruimte, ook een plek om uitgebreid te kunnen ontspannen. En dat doe je natuurlijk het liefst in een stijlvolle en luxe ruimte. Wil jij weten hoe je een luxe uitstraling in de badkamer kunt creëren? Met de volgende trends zit jij sowieso goed!

1. Chique

Deze trend betekent één-en-al luxe! Bij chique moet je denken aan het comfort van een hotelbadkamer, waarin donkere kleuren de boventoon voeren. Er is een prachtige regendouche, een vrijstaand bad en de handdoeken zijn er heerlijk zacht. Rustgevende kleurtinten worden gecombineerd met gouden details en de meest luxe accessoires. Wat wil je nog meer?

2. Hout

Hout straalt van nature warmte en hoogwaardigheid uit. Het voegt direct een aangename knusheid aan de badkamer toe, waardoor je er nooit meer weg wilt. Je kunt hout verwerken in badkamermeubelen, houten wandpanelen en natuurlijk in allerlei houten accessoires. Bovendien is hout bijzonder veelzijdig – vrijwel iedere kleur en materiaal is er mooi mee te combineren.

3. Groen

De kleur groen is met recht een trendkleur te noemen. De kleur straalt rust en kalmte uit, maar is tevens bijzonder chique. Of het nu gaat om mosgroen of mintgroen: het kan perfect in een badkamer. Verwerk groen in de wandtegels, stijl je badkamer met prachtige groene planten en ga voor stijlvolle groene accessoires.

4. Retro

Terug in de tijd betekent zeker geen gebrek aan luxe. Bij de retro-trend worden diverse patronen, kleuren en materialen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 gecombineerd met moderne luxe. Oftewel: oud in een nieuw jasje! Je moet denken aan een kleurrijke badkamer met prachtige terrazzotegels en véél pasteltinten.

5. Slim

Als je het écht luxe wilt aanpakken ga je voor een ‘slimme badkamer. Technische snufjes hebben namelijk ook de badkamerwereld bereikt. Denk maar eens aan slimme douchepanelen om de gewenste waterkracht in te stellen, sensorlampen of duurzame ontwikkelingen zoals waterbesparende kranen en douches. Al deze slimme toepassingen zorgen voor buitengewoon comfort.