Wat kan je allemaal met blank hout doen?

0
457

Wil je eens een keer iets heel anders met je woning doen? Dan is het misschien een idee om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is als je met blank hout gaat werken. Veel mensen vinden dat er altijd een kleurtje op het houtwerk moet. Dat is echter lang niet altijd het geval. Je kan namelijk allerlei dingen doen met hout dat helemaal geen kleurtje heeft gekregen maar gewoon zijn originele uitstraling blijft behouden. Het is wel heel interessant om eens te bekijken wat daar dan allemaal mee mogelijk is, zodat je er zelf ook mee aan de slag kan.

Houd het kaal

Wanneer je bekijkt wat blank hout eigenlijk is, dan betekent dit niets anders dan dat je het kaal houdt. Dat betekent dat je de deuren en het interieur in huis in de originele staat houdt. Er zijn heel veel dingen mee mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld heel aantrekkelijk om je paneeldeuren op deze manier te gebruiken in huis. Het goede nieuws is bovendien dat ook deuren die geverfd zijn in deze staat zijn terug te brengen. Je kan ze namelijk door de specialist laten schuren zodat ze er weer uit gaan zien zoals ze dat ooit deden.

Het hout in huis blank houden

Wanneer je verder kijkt dan je paneeldeuren, dan kom je al snel bij het andere houtwerk uit. In de wat oudere woningen kan het dan om de kamer-en-suite gaan. Het is fijn om dit houtwerk ook allemaal aan te pakken. In modernere woningen zie je het vergelijkbare effect bij de ruimte hoe de keuken van de woonkamer wordt gescheiden. Het is leuk om de kozijnen en vergelijkbare elementen in huis ook te schuren en schoon te maken. Je ziet dat dit er net wat mooier en klassieker uit. Dit is altijd aantrekkelijk.

Het hout van het raamwerk

Natuurlijk is het ook zo dat er veel hout bij het raamwerk van elke woning te vinden is. De kozijnen zijn hier een goed voorbeeld van. Hoewel er in veel woningen voor kunststof is gekozen door de jaren heen, is het nog altijd zo dat er ook veel hout te vinden is. Wanneer je zelf nog een kozijn van hout hebt, dan kan je deze ook laten schuren. Het is wel heel leuk om te zien hoe dit de look van je woning verandert. Het hout gaat er zelfs bijna anders uitzien als het in natuurlijke staat is.

De accenten leggen

Tot slot is het leuk om accenten te leggen in je woning. Wat je bijvoorbeeld kan doen, is de trapleuning ook in natuurlijke staat brengen. Ook is het een goed idee om te kijken welke accessoires je allemaal kan aanschaffen om in je woning te zetten. Het is meer dan de moeite waard om je woning op deze manier compleet te maken. Het kan slim zijn om er een interieurspecialist bij te halen die je kan helpen om de juiste keuzes te maken. Zo kan je er echt iets aantrekkelijks van maken.