Tips om je tafels een nieuwe look te geven

0
1308
tafelkleed

Ben je een beetje uitgekeken op je tafels, maar wil je nou ook niet direct nieuwe tafels aanschaffen omdat deze nog goed zijn? Dan kan een nieuwe look er vaak voor zorgen dat je weer helemaal tevreden bent met je meubels. Er zijn verschillende manieren waarop jij kan zorgen voor een nieuwe look. De ene manier zal makkelijker zijn dan de ander, en het ligt er hierbij ook maar net aan hoeveel tijd je hebt, en hoeveel ervaring.

Een tafelkleed doet wonderen

Wil je nou niet heel veel moeite doen, dan kan een kleed al wonderen voor je verrichten. Kies een mooi tafelkleed uit dat bij de rest van je interieur past, maar dat ook makkelijk schoon te maken is. Zeker als je het kleed op de eettafel gaat gebruiken is de kans groot dat deze snel vies wordt. Wil je dit niet, dan kun je uiteraard placemats gaan gebruiken.

De tafels in de verf zetten

Een andere manier om de tafels te voorzien van een nieuwe look, is door ze een andere kleur te geven. Het leuke hierbij is dat je dit in elke kleur kan doen, dus kijk goed naar wat er bij de rest van jouw woning past. Ben je een heel kleurrijk persoon dan zal je tafel dit waarschijnlijk ook worden. Maar ook wanneer je een meer sobere inrichting hebt kun je de tafel uiteraard gewoon schilderen. Denk hiervoor bijvoorbeeld eens aan betonlookverf.

Creatief aan de slag gaan

Wil je nou helemaal los gaan met je tafel, dan kun je het natuurlijk ook creatief aanpakken. Bijvoorbeeld door een patroon te tekenen op je tafel, of deze over te trekken als je niet zo goed bent in tekenen. Dit patroon kleur je vervolgens in met verschillende kleuren verf die welke jij mooi vindt maar wat uiteraard ook past bij je woning.

Heb je een ronde eettafel? Dan zou je ook een mooie mandala kunnen maken op de tafel. Deze hoeft dan niet eens heel erg druk en kleurrijk te zijn, want er zijn erg veel verschillende mandala’s te vinden. Ben je een beetje creatief, dan zou je er ook zelf één kunnen ontwerpen. Wil je de mandala rustig houden, dan doe je er goed aan om niet meer dan twee kleuren te gebruiken. Je kan het natuurlijk ook maar in één kleur doen, hiervan wordt hij vaak veel krachtiger.

Er zijn ook manieren om foto’s of anderen prints op je tafel te krijgen. Dit is vaak een wat lastiger proces, maar als je dit zou kunnen is het ontzettend mooi. Een aantal familiefoto’s bijvoorbeeld, staat hartstikke uniek. Wel doe je er dan goed aan doorzichtig zeil of een glasplaat op je tafel te leggen, zodat de foto’s niet al te snel vervagen.