Tips om beestjes buiten te houden

0
1223

Insecten die om de haverklap naar binnen vliegen; niemand wordt daar nou echt gelukkig van. Een enkele vlieg kan al het bloed onder je nagels vandaan halen, laat staan een dikke bij of een hele plaag. Er zijn daarom ook een aantal tips om over na te denken en wat mee te doen, om beestjes buiten te houden. Muggen binnen tijdens het slapen zijn namelijk verre van gewenst en hier hoef je dan ook niet wakker van te liggen als je wat doet met de tips van hieronder. Lees je mee?

Plaats een hor

Een van de makkelijkste manieren en meest effectieve manieren om insecten buiten te houden, is door het plaatsen van een hor voor een raam of een deur. Zo zorgt je er eigenlijk voor dat de insecten direct tegen worden gehouden en dat ze niet naar binnen kunnen komen. Voor een raam maakt het niet zo veel uit wat voor een hor je gebruikt, als het maar goed aansluit. Voor een deur is het natuurlijk belangrijk dat je er nog doorheen kan lopen zonder problemen, het is dan ook handig om even na te denken wat je zou willen. Een plissé hordeur kan daarvoor een goede oplossing zijn, deze is namelijk erg makkelijk in gebruik.

Citronella kaars

Een andere optie is om een citronella kaars te gaan gebruiken. Deze sterk ruikende kaarsen zijn eigenlijk niet meer uit je tuin te denken in de lente en in de zomer. Deze kaarsen werken vooral goed tegen muggen; deze blijven namelijk liever op afstand van deze geur. Wanneer je zelf ook liever op afstand van deze geur blijft, kan je ook gaan voor een citroenboom in de tuin. Muggen zijn hier dan ook absoluut geen fan van, maar het is wel wat minder effectief omdat de geur natuurlijk wat minder sterk is.

Basilicum

Wat veel mensen niet weten, is dat fruitvliegjes en muggen ook absoluut niet van de geur van basilicum houden. Komt dat eens goed uit, want menig mens vindt het wel lekker ruiken en ook heerlijk om door het eten te verwerken. Je kan deze plant natuurlijk ergens neerzetten of in de tuin planten, maar je kan ook een paar blaadjes over de kamer verdelen zodat de geur overal hangt.

Vliegengordijn

Naast een hor, kan je ook gaan voor een vliegengordijn. Dit hoef je namelijk niet steeds open te schuiven of iets dergelijks, het zijn namelijk een soort van slingers die voor de deur hangen. Het grote nadeel is dat kleine vliegjes hier vaak nog wel doorheen kunnen, maar het voordeel is dat je ze in allemaal verschillende kleuren en versies hebt. Het kan dan ook een leuke toevoeging zijn in je huis bijvoorbeeld, terwijl het ook nog eens nuttig is.

Als je dan toch over raambekleding aan het nadenken bent en je bent nog op zoek naar plissé gordijnen of lamellen bijvoorbeeld, dan kan je ook dit artikel lezen over het uitkiezen van je raambekleding.