Stofzuigen als sportactiviteit toepassen

0
699

Wil je het maximale uit je tijd halen? Dan is het slim om te bekijken hoe je verschillende activiteiten kan combineren. Zo is bijvoorbeeld bekend dat het doen van het huishouden net zoveel gezondheidsvoordelen kan bieden als sporten. Daarom is het slim om eens te bekijken hoe je van het schoonmaken een echte workout kan maken. Denk dan bijvoorbeeld aan stofzuigen. Dit kan je heel gemakkelijk toepassen als een activiteit voor je broodnodige lichaamsbeweging. Het is zeker de moeite waard om te bekijken hoe je dit dan moet aanpakken voor goed resultaat.

Gelijk aan het fietsen

Het stofzuigen van je woonkamer vraagt meer van je lichaam dan je misschien altijd hebt gedacht. Wanneer je kijkt naar onderzoeksresultaten, dan zie je bijvoorbeeld dat je al snel bijna net zoveel kan verbranden met een flinke stofzuigbeurt als met een uurtje fietsen in de buitenlucht. Dat is dus wel heel aantrekkelijk. Zo kan je dus van het noodzakelijke ook het aangename maken. Je zorgt namelijk voor een flinke tijdbesparing omdat je niet apart ook nog eens hoeft te gaan sporten. Die tijd kan je aan leuke dingen besteden. Wel is het belangrijk om het goed aan te pakken.

Een serieuze stofzuigbeurt

Niet alleen je lichaam profiteert van deze nieuwe kijk op stofzuigen. Ook jouw woning wordt er beter van. Het is namelijk zo dat je het stofzuigen veel serieuzer moet gaan nemen als je er het maximale uit wilt halen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je alle hoekjes en gaatjes van de woonkamer aanpakt. Ook gaan de meubels voortaan bij iedere stofzuig beurt opzij. Het voordeel hiervan is dat je dus ook direct de spieren in bijvoorbeeld je billen en benen aanspreekt bij het tillen. Wees hier overigens wel voorzichtig mee. Zo voorkom je dat je er geblesseerd door raakt.

Net wat meer doen

Omdat je niet de eerste bent die ontdekt dat je met stofzuigen veel kan bereiken, kan het ook leuk zijn om op zoek te gaan naar specifieke stofzuigoefeningen die er zijn. Die bestaan namelijk echt. Zo ben je dus wel gewoon serieus aan het stofzuigen, maar doe je dat op een manier waarmee je net wat meer beweging krijgt en je dus ook net iets meer verbrandt. Online zijn bijvoorbeeld op YouTube de nodige workouts te vinden waar je mee aan de slag kan gaan. Zo maak je het ook nog eens een stuk leuker om te doen.

Onderdeel van het geheel

Wel is het belangrijk om te bedenken wat je nu eigenlijk precies krijgt wanneer je kiest om stofzuigen als sportactiviteit op te pakken. Het is namelijk geen volledige vervanger van het sporten. Je kan immers niet vijf keer per week stofzuigen. Dit zou wel kunnen, maar het levert je geen extra profijt op. Daarom is het slim om het te blijven zien als slechts één training in de week. In sommige drukke huishoudens zou het tweemaal per week kunnen. Op de andere dagen zal je dus nog wel iets anders moeten doen. Zo kan je goed fit blijven.