Slapen als in een hotel

0
824

Sommige trends worden op enig moment gewoon normaal. Het is dan geen trend meer, maar een blijvende stroming. Dat geldt bijvoorbeeld voor het inrichten van je slaapkamer alsof je in een hotel slaapt. Dit wordt ook wel hotel chique genoemd. Misschien heb jij hier al een tijdje naar gekeken, maar is het opnieuw inrichten er nog nooit van gekomen. Misschien is het echter wel tijd geworden om je slaapkamer aan de moderne tijden aan te passen. Dat is dan ook een mooi moment om eindelijk die droom om er een chique ruimte van te maken waar te maken. Dat doe je aan de hand van de volgende tips. Op die manier kan je het genieten van je eigen woning een flinke impuls geven.

Uitgaan van kleur en materiaal

Wat opvalt als je kijkt naar de stroming van hotel chique is dat het eigenlijk niet zozeer om het soort items, meubels en accessoires gaat. Het gaat meer om het gebruik van de juiste kleuren en materialen om de ideale uitstraling te verzorgen. Zo zijn het vooral de donkere kleuren die het juiste gevoel bij je oproepen. Een bekende optie die je in veel slaapkamers in deze stroming ziet terugkomen, is donkerblauw. Dit lijkt wel perfect te passen bij het soort slaapkamer waar jij naar op zoek bent. Wel is het belangrijk om dit te combineren met wat lichtere tinten zoals wit en crèmekleuren. Daarmee maak je het compleet. Wanneer je de kleuren kiest, dan kijk je ook naar het materiaal.

Je komt dan al snel bij hout uit. Het is namelijk geen geheim dat ook in hotelkamers wel heel veel hout gebruikt wordt. Vooral in de vorm van panelen. Daar moet je dus je voordeel mee doen wanneer je je eigen slaapkamer gaat inrichten. Het is leuk om te bekijken hoe je bepaalde elementen ook gemakkelijk met elkaar kan combineren. Zo kan een omlijsting goed samengaan met een nachtkastje wanneer je daar hetzelfde hout en dezelfde kleuren voor gebruikt. Dit is ook precies hoe dit in hotels wordt gedaan. Er is op dit gebied ook steeds meer op de markt gekomen. Je hoeft dus ook niet meer alles zelf te maken. Het is juist mogelijk om te bekijken hoe je alles in één keer kan aanschaffen. Maak het helemaal compleet door een mooi paneel aan het hoofdeind van je bed te plaatsen.

Houd het netjes

Om die klasse van een hotelkamer te behouden, komt het natuurlijk niet alleen aan op de juiste kleuren en inrichting. Daar moet je zelf ook wel wat voor doen. Bijvoorbeeld door je slaapkamer netjes schoon en opgeruimd te houden. Op die manier kan je er  zeker van zijn dat het ook echt dat gevoel van een hotelkamer blijft vasthouden. Neem je dus vooral ook voor om netjes met alles om te springen. Alleen al omdat je er dan zeker van kan zijn dat je ook op de lange termijn kan blijven genieten van datgene wat je hebt neergezet in huis. Dit zal je nachten een stuk fijner maken.