woensdag, mei 27, 2020

Hoe kun je een kleine badkamer leuk inrichten?

Post date:

Author:

Category:

De badkamer is naast het toilet in veel gevallen een wat kleinere ruimte in huis. Een leuke trendy inrichting voor de badkamer creëren klinkt daarom ook meteen lastig. Dat valt hartstikke mee, maar het inrichten vergt wel creativiteit! Gelukkig word je tegenwoordig helemaal doodgegooid met inspiratie zoals in dit artikel! Lees verder en kom erachter hoe je jouw kleine badkamer leuk kunt inrichten.

Hoeveel ruimte heb je precies beschikbaar?

Handig om te weten is hoeveel ruimte je nou precies beschikbaar hebt! Een ruimte kan namelijk klein zijn, maar ook nog eens klein lijken. Denk na over of de ruimte wellicht vergroot kan worden en hoeveel dat extra zou gaan kosten. Heb je die ruimte echt nodig of red je het met de beschikbare ruimte? Misschien een extra raam zoals een dakraam? Maak zodra je dit duidelijk voor ogen hebt een lijstje voor jezelf met alle musthaves voor jouw badkamer. Dus een douche, een bad, een wastafel, een toilet, enzovoorts.

Kies je vloer en kleuren uit

Voor het uitkiezen van je badkamervloer en het bepalen van de overheersende kleuren in de badkamer zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Aangezien het een kleine ruimte is, is het verstandig om voor lichte kleuren te gaan. Waarom? Lichte kleuren zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt en dat het daglicht meer tot zijn recht komt. Daarnaast kan het ook nooit fout gaan met lichte neutrale tinten. Lekker tijdloos! Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de badkamervloer. Vaak worden de badkamertegels in een donkere tint gekozen, dit zorgt voor een mooi contrast. Zorg er wel voor dat de donkere kleuren niet gaan overheersen! Verwerk het vooral in de details zoals de kraan.

De douchewand

Laat de douchewand in je badkamer de eyecatcher zijn! Op onderstaande foto’s vind je wat leuke inspiratie. Je kunt kiezen voor een glaswand met metalen omvang of zonder metalen omvang. Doordat je niet voor een muurtje kiest maar een glazen wand oogt je badkamer een stuk ruimtelijker. Nog een extra tip: kleed de badkamer gezellig aan met wat leuke planten!

Slim indelen en opbergen!

In een kleine ruimte is het natuurlijk ook lastiger om al je spullen goed kwijt te kunnen. Je moet dus slim gaan indelen en opbergen. Je kunt handdoeken bijvoorbeeld oprollen en bovenop elkaar leggen om ruimte te besparen of planken aan de muur hangen waar je toiletspullen op kwijt kunt. Om ervoor te zorgen dat je shampoos en andere douchespullen ook goed kwijt kunt, maak je een nisje in de douchewand waar ze kunnen staan. Stel jezelf op het laatst nog de vraag of je bijvoorbeeld dat bad echt  gaat gebruiken? Of je echt nog een extra toilet wil of die twee wastafels?

Verlichting & privacy

In een ruimte als de badkamer is het wel lekker dat je van privacy kunt genieten. Kies daarom de juiste raamdecoratie uit! Bij het uitkiezen van je raamdecoratie moet je rekening houden met het feit dat de badkamer een vochtige ruimte is. Raamdecoraties die sowieso geschikt zijn, zijn plisségordijnen en PVC jaloezieën van Veneta.com. PVC jaloezieen hebben de look van houten jaloezieën, maar zijn gemaakt van PVC materiaal. Een trendy keuze dus! Plisségordijnen zijn ook stijlvol én enorm handig in de badkamer. Ga voor een Top down Bottom up uitvoering zodat je beide kanten van het gordijn kunt bedienen. Nooit meer last van glurende buren!

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....

Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën

Het lijkt wel alsof we maar op twee sporten durven te vertrouwen als het om het verbranden van lichaamsvet gaat. Als je niet aan...

Waar woon je het duurst? En waar het goedkoopst?

Ben je op zoek naar de ideale plek om te wonen? Dan kijk je natuurlijk in belangrijke mate ook naar wat het kost. In...