Goede verlichting is belangrijk

0
913
verlichting

Wanneer je bezig bent met het inrichten van je woning, zul je er al snel achter komen dat de verlichting in huis erg belangrijk is. natuurlijk hangt het er vanaf wat voor woning je hebt, hoeveel natuurlijk licht er naar binnen schijnt en aan welke kant van je woning de zon schijnt, maar de juiste lampen blijven belangrijk. Hoe zorg je voor goede verlichting? Lampen die passen bij de rest van je meubels, maar toch ook zorgen voor genoeg licht? Dat lees je hier.

Hoeveel natuurlijk licht heb je?

Voordat we gaan kijken naar welke verlichting je precies nodig hebt, is het eerst goed om te kijken naar de hoeveelheid natuurlijk licht dat er binnenkomt in je woonkamer. Heb je veel ramen, grote ramen of misschien wel een lichtkoepel in het dak van de uitbouw? Dan is de kans groot dat je overdag veel natuurlijk licht hebt binnen. Dit is erg fijn, want dat betekent ook dat er overdag geen lampen aan hoeven.

Wel kan het zo zijn dat bijvoorbeeld je eettafel wat verder van een raam af staat, en het daar al snel wat donkerder kan zijn als het buiten bewolkt is. hier zul je dan wel eerder overdag kunstmatige verlichting nodig hebben, zeker als je aan die tafel ook aan het werk bent.

Op zoek naar de juiste lampen

Nu je weet waar je wel en geen natuurlijk licht hebt, weet je ook waar je wel wat extra verlichting kunt gebruiken. Zeker in de avond wil je comfortabel kunnen zitten, en daar hoort ook de juiste verlichting bij. Wil je graag dat jouw lampen een onderdeel zijn van je meubels? Dan is het aan te raden bij een meubelwinkel te gaan kijken voor je nieuwe lampen. Hier hebben ze niet alleen veel keuze, maar kun je ook goed zien welke meubels ermee te combineren zijn. Je zou eventueel ook foto’s of proefstaaltjes van je meubels thuis mee kunnen nemen, zodat je direct kunt zien of de lampen hier wel bij passen.

Mooie verlichting maakt de woonkamer af

Ga je op zoek naar verlichting, dan kijk je tegenwoordig je ogen uit. Er zijn ontzettend veel verschillende modellen, de ene nog mooier dan de ander. Hierdoor is de kans ook ontzettend groot dat je een lamp vindt dat precies past bij je andere meubels. Ben je nou op zoek naar een echte eyecatcher? Dan doe je er goed aan een lamp uit te zoeken die lekker groot is. een mooie hanglamp boven de eettafel met allemaal verschillende lampen, of juist een grote tafellamp in de vorm van rotsblokken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden dus kijk hier vooral goed naar en bepaal wat jij mooi vindt en wat niet.