Een leuke toevoeging aan je huis: de zitzak!

0
1832
zitzak

Het is wellicht de meest veelzijdige meubel die je zowel binnenshuis als buitenshuis kan tegenkomen: de zitzak! Makkelijk, handig en mooi om te zien.

Zitzakken zien er niet alleen heel leuk, en vaak kleurrijk uit, ze zitten ook gewoon comfortabel en relaxed. Je kunt er doorgaans op zitten, maar ook heerlijk in liggen. En je kunt er alle kanten mee op. Gebruik de zitzak als extra stoel in de kamer, als eyecatcher in de kinderkamer of als comfortabele partystoel op feestjes of in de tuin of op het strand. Het kan allemaal. En deze lichtgewicht en buigzame meubels zijn doorgaans erg sterk en makkelijk in onderhoud.

Een zitzak in elke kleur en vorm

Het mooie aan een zitzak is, dat deze in zoveel verschillende vormen, formaten en kleuren verkrijgbaar is. Hou je van felle kleuren, dan zit je zeker op je plaats met een opvallende rode, blauwe of groene zitzak. Degenen die meer van donkere of natureltinten houden, kunnen ook hun hart ophalen met een beige of bijvoorbeeld donkergrijze zitzak. En dan de uiteenlopende vormen! Je hebt zitzakken waar je helemaal in wegzakt en het als een grote omhelzing voelt als je er in ploft; zitzakken die in stoelvorm komen inclusief armleuningen, maar ook die in een poef uitvoering. Zo een die je er makkelijk even bijschuift  voor extra gasten bijvoorbeeld, maar ook kan gebruiken als voetenbankje of als bijzettafeltje. En wat denk je van de zitzak in kussenvorm? Heerlijk om op de grond mee te zitten, gewoon down to earth, en ook uiterst handig als meditatiekussen of als rugsteun.

Lees ook: slimme verlichting in huis

Zitzakken voor kids

Niet alleen volwassenen maak je blij met een zitzak. Zeker weten dat je kinderen laaiend enthousiast zullen zijn met een zitzak op hun kinderkamer of buiten op het terras of in de tuin. Er zijn doorgaans speciale zitzakken voor kids die vaak een kleiner formaat hebben en er niet alleen leuk uitzien, maar ook nog tegen een stootje kunnen. In plaats van een dure bureaustoel kun je een of meerdere zitzakken aanschaffen voor je kinderen. Da’s een stuk sterker dan een algemene stoel en het ziet er ook nog eens een stuk stoerder uit. De kids  kunnen er in ravotten zonder zich te bezeren en natuurlijk ook videogames in spelen en televisie kijken. De mogelijkheden zijn oneindig. Sit&Joy heeft een mooie collectie zitzakken voor binnen en buiten. Een prima adres als je op zoek bent naar een mooie en kwalitatieve zitzak gemaakt van oersterke materialen.

Indoor en outdoor zitzakken

Je hebt zitzakken voor gebruik binnenshuis, maar ook buitenshuis, de zogenaamde outdoor zitzakken. Heerlijk voor buiten in de tuin, op je balkon of bij een strandtent. Zitzakken kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, maar de meesten zijn vervaardigd van krachtig dubbel geweven polyester, waardoor ze spatwaterdicht en stofafstotend zijn. Dat maakt deze zitzakken vrijwel onderhoudsarm. Mocht er toch een vlekje opzitten, dan maak je de zak eenvoudig schoon met een vochtig doekje. De vulling van de Sit&Joy zitzakken zijn in het algemeen polystyreen parels, die flexibel de vormen van je lichaam aannemen, zodat jij er comfortabel bij kan zitten of liggen.