Een hijskraan huren: maar welke kies je?

0
1948
hijskraan

Een kraan huren doe je natuurlijk niet zomaar en daar moet dan ook goed over nagedacht worden. Er zijn namelijk veel verschillende hijskranen en je wilt natuurlijk wel graag in één keer de goed kraan. Maar welke kranen zijn er nou allemaal en waar moet je rekening mee houden als je een kraan gaat huren?

Waarom een kraan huren?

Ben je bezig met een project en heb je hier een kraan voor nodig? Of heb je thuis wat in de weg staan, wat je zelf niet op de juiste plek kan zetten, omdat het gewoon te zwaar is? Dan is het zeker handig om een hijskraan te huren. Wanneer je bezig bent met een project is het van belang om te kiezen voor een goede kraan, zodat het werk niet stil ligt en het project dus gewoon door kan lopen. Wanneer je thuis wat in de weg hebt liggen, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk op de juiste plek hebben liggen en daarom is het ook hier van belang om te kijken welke hijskraan hier het beste voor geschikt is.

Hoe vind je de geschikte hijskraan?

Wanneer je een hijskraan gaat huren, is het van belang om naar bepaalde dingen te gaan kijken. Het lijkt misschien makkelijker dan het is. Er zijn namelijk erg veel verschillende hijskranen en elke klus is natuurlijk anders. Ook de locatie is van groot belang, want ook hier hangt natuurlijk van alles vanaf. Maar met welke dingen moet er dan rekening gehouden worden?

  • Allereerst is het gewicht natuurlijk belangrijk, wat de hijskraan moet hijsen.
  • De reikwijdte van de hijskraan is ook erg belangrijk.
  • De ondergrond waar de hijskraan op komt te staan.
  • Wil je er een kraanmachinist bij of juist niet.

Zo zijn er erg veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden en daarom kunt u hierbij het beste om advies vragen wanneer je een kraan wilt gaan huren. Zeker wanneer je hier niet zoveel verstand van hebt, is dit belangrijk. Het kan zelfs zo zijn wanneer je de goede hijskraan huurt, je efficiënter kan werken. Dit kan erg veel schelen in het projecten waarmee je bezig bent.

Welke verschillende kranen zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende kranen en elke kraan is natuurlijk anders en dus ook geschikt voor een bepaald project. Maar welke past nou het beste bij het project waar jij mee bezig bent?

Torenkraan

Eén van de bekendste kranen is toch wel de torenkraan. Dit is dan ook de kraan die je het meest ziet. Dit is de kraanmachine die je vaak tegenkomt bij bouw- of sloopactiviteiten in een stad. De torenkraan is een vaste kraan en kan dus niet verplaatst worden. Doordat het een vaste kraan is, kan hij ook zwaardere dingen tillen.

Telescoopkraan

Een telescoopkraan zie je misschien wat minder. Dit is een kraan voor de wat kleinere projecten. Deze is namelijk wel mobiel en ook een stuk kleiner dan de hijskraan en de torenkraan. Deze wordt dan ook voornamelijk gekozen voor de korte termijn projecten. Dit zijn dan bijvoorbeeld de kleine bouwproject of de kleine sloopwerkzaamheden. Wanneer je thuis in de tuin bijvoorbeeld, wat op de juiste plek moet hebben, kan je het beste een mobiele kraan huren.

Hijskraan

Ook de hijskraan is wel een bekende voor de meeste mensen. De hijskraan kom je bijvoorbeeld tegen op havens om snel te laden en te lossen voor grote hoeveelheden materialen. Eigenlijk lijkt een hijskraan wel een beetje op een torenkraan, want hij zit ook vast aan de grond. Wat het verschil is, is dat een hijskraan minder hoog is en een andere constructie heeft.

Een kraan huren

Wanneer je een kraan wilt gaan huren, is het dus van belang om goed te kijken waar je hem precies voor nodig hebt. Bij de meeste bedrijven waar je een kraan kan huren, beschikken ze over verschillende kranen en zo ook bij Teka Kranen. Zo is er voor elk project wel een geschikte kraan te vinden.