Dit zijn ze dan, de 3 nieuwste woontrends van dit najaar

0
803
woontrends

Na de zomer zijn we er klaar mee, het vele buitenshuis zijn. Het interieur vraagt ondertussen ook de nodige aandacht, want de frisse herfst staat voor de deur en voordat je het weet is het alweer december. Ieder interieur verdient een upgrade na zomer en voorjaar, wat niet geheel vreemd is aangezien we in het voorjaar en de zomer de focus op te tuin verleggen.

Inmiddels is weer tijd voor iets nieuws nu we ons weer opmaken voor kortere dagen en lange donkere avonden. Maar wat zijn nu eigenlijk de nieuwste woontrends voor dit najaar? In dit artikel praten we je bij zodat jouw interieur er straks ook helemaal klaar voor is.

Trend 1, Onmisbare groene woonaccenten

Groen, oftewel bloem- en plantrijke woonaccenten, zijn binnen de nieuwste woontrend toe te passen in de breedste zin des woords. Het maakt niet uit op welke manier je groen en kleurrijke bloemen toepast, van behang tot dekbedovertrek, of van schilderij tot rustieke vaas met bloemen. Binnen de nieuwste interieurtrend zijn bloemen en planten, of het nu om afbeeldingen, dessins of echt groen gaat een absolute must – zoals bijvoorbeeld terug te vinden is op de website van Haco meubels.

Trend 2, Combineer wit met ton-sur-ton

Wat is jouw favoriete woonkleur? Wil je de urban woontrend van dit najaar volgen dan haak je in op witte woonaccessoires en/of meubelen, gecombineerd met een kleurpallet uit één en dezelfde kleur. We noemen dit ton-sur-ton; de diverse kleurschakeringen van een kleur. Zo kun je gaan voor de aardeteint terracotta, of voor mooi okergeel. Combineer licht okergeel met donker okergeel, tot zeer donker okergeel. Voeg hier witte woonaccessoires aan toe en je woning ademt een echte sophisticated urban sfeer uit.

Trend 3, Metallic meets okergeel

Aardetinten doen het hartstikke goed, je combineert ze met metaalkleurige, of donkere meubelen. Zo mag de muur weer kleurrijk zijn en laat je je niet afschrikken om te kiezen voor een aarde-oranje muur, waar een andere muur weer mooi behangen is met een groen-behang. Kleur en natuur gaan hiermee hand in hand samen. Prachtige donkere meubelen doen de rest.

Natuurlijk trek je deze interieurtrends van dit najaar door binnen je hele interieur. Zowel huiskamer, als slaapkamer en gang doen mee; eenheid zorgt voor een tevreden aanblik en gevoel.

Kleine ingrepen, grote veranderingen

Sta jij nu niet bepaald te trappelen om de muren onder handen te nemen en nieuwe meubelen aan te schaffen? Dan hebben we goed nieuws: dat is ook lang niet altijd nodig. Wie creatief denkt kan met kleine ingrepen het interieur toch de gewenste upgrade geven. Pak bijvoorbeeld 1 kleine muur aan. Behangen is sneller gebeurd dan het lijkt. Koop enkele mooie woonaccessoires zoals kussens, kaarsen, een nieuw vloerkleed of iets anders, en zorg voor pakkende bloem- en plantenaccenten in huis: wedden dat het aanzicht ineens heel anders is? Door de juiste kleur naar de laatste woontrends toe te voegen en mooie woonaccessoires toe te passen ziet ook jouw interieur er ineens heel anders uit!