De perfecte raamdecoratie voor in de badkamer

0
959
badkamer

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor een vochtige ruimte, bijvoorbeeld de badkamer? Dan kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Voor een vochtige ruimte is namelijk niet iedere soort raambekleding geschikt. Welke soorten zijn allemaal wel geschikt?

Aluminium jaloezieën

De beste keuze voor een vochtige ruimte is een aluminium jaloezie. Aluminium is een materiaal dat heel goed bestand is tegen vocht, waardoor je er lang plezier van zult hebben. Daarnaast is het een glad materiaal en kun je het dus erg makkelijk schoonmaken. Aluminium jaloezieën zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer je in de badkamer een draaikiepraam hebt, kun je het beste kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding.

Houten jaloezieën

Ook houten jaloezieën zijn geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Echter kan hout wel iets minder goed tegen vocht dan aluminium. Kies je voor houten raambekleding? Dan is het belangrijk de ruimte dagelijks goed te ventileren, zodat je zo lang mogelijk plezier kunt hebben van je houten jaloezieën. Ga voor gladde lamellen zonder houtnerf, zodat er tussen de houtnerven geen vocht kan komen te zitten. Daardoor kan het hout namelijk sneller gaan rotten.

Shutters

Je kunt ook voor shutters kiezen. Deze kunnen erg goed tegen vocht en zien er gelijk sfeervol uit. Doordat er een coatinglaag op de shutters zit, kun je deze gemakkelijk schoonmaken. Zo heb je er extra lang plezier van! Ook shutters zijn er in allerlei soorten en maten, zodat er voor ieder wat wils is. Een voordeel van shutters is dat je zelf kunt bepalen hoeveel licht je in de badkamer wilt, omdat je de lamellen makkelijk en snel kunt kantelen.

Pas op met stoffen raambekleding

Wil je toch liever een rolgordijn in de badkamer? Dan kun je het beste kiezen voor een rolgordijn met een speciale coating. Normale rolgordijnen zijn gemaakt van katoen en daardoor erg gevoelig voor schimmel. Dat betekent dat je hier niet lang plezier van zult hebben. Hetzelfde geldt voor vouw- en plisségordijnen.