De meest populaire meubels

0
1295
populaire meubels

Wandmeubels

Wandmeubels moeten niet alleen mooi zijn, maar zeker ook functioneel. Stel jezelf de vraag hoeveel opbergruimte je in de kast wilt hebben. En ook of je een gesloten of open opbergruimte wilt en wel of juist geen lades. Ook de afmeting is erg belangrijk. Mag de kast de hele muur bedekken of wil je er nog een fauteuil naast plaatsen of een sidetable? En waarvoor gebruik je de kast? Als opbergruimte voor je servies of als boekenkast, voor je administratie of als opruimplek voor speelgoed? Vervolgens kies je het materiaal van het wandmeubel, hout of kunststof. Momenteel is de industriële kast erg trendy. Heb je geen plek voor een groot wandmeubel? Er zijn ook minder grote kasten te koop, waarbij ook veel opbergruimte is: het dressoir, de tv kast met lades en opbergruimte achter de deurtjes enz. Tip: heb je een vrij donkere ruimte, plaats er dan geen donkerbruine of zwarte kast!

Eethoeken

Bij het kopen van de eethoek is het aantal gezinsleden belangrijk, maar ook de afmeting van de ruimte waar deze komt te staan. Heb je niet zoveel ruimte, dan kun je ervoor kiezen om de eethoek tegen een van de wanden te plaatsen. Je neemt dan een rechthoekige eethoek of een eethoek die vierkant is, zeker geen ronde! Er zijn eethoeken waarbij je het tafelblad groter kunt maken, ook dat zou een oplossing kunnen zijn om ruimte te besparen en toch voldoende plaatsen aan tafel te hebben. Wil je graag lang gebruik maken van dezelfde eethoek dan kies je voor een degelijke en stevige tafel en stoelen. Een eethoek wordt vaak intensief gebruikt. Niet alleen om aan te eten, maar ook om aan te spelen bijvoorbeeld. Een tafel die wiebelt is erg vervelend, dus kies je liever voor kwaliteit! Bij de woninginrichter heb je veel keuze en deze kan ook meubels voor je bestellen. Je krijgt er goed advies. Je kunt de meubels zien en proberen en dat is een groot voordeel ten opzichte van online bestellen. Hoe is de zit van de stoelen en de hoogte van de eettafel?

Lees ook: Raamdecoratie in huis

Bankstellen

Een bankstel heeft nog steeds als voordeel dat je er lekker languit en comfortabel op kunt liggen. Je kunt er leuke kussentjes in leggen of met een leuke plaid verfraaien en helemaal naar jouw smaak maken. Bankstellen met een hoekopstelling zorgen voor een gezellig geheel. Heb je daarvoor te weinig ruimte dan is een tweepersoonsbank met een relaxfauteuil een goed alternatief. En wat vind je van de trend bankstellen met een lounge gedeelte (een heerlijke plek voor de kat of hond!!)? Kies een kleur die past in je interieur. En welk materiaal is in jouw situatie het meest praktisch? Heb je huisdieren (denk aan honden- en kattenharen), dan is een stoffen bank wellicht niet zo’n supergoed idee. Neem leer of ander materiaal dat eenvoudig te reinigen is en je kiest voor het gemak.