Duitse voetbalbeleving in de Bundesliga

0
2731
borussia dortmund stadion

De voetbalbeleving in de Bundesliga is heel anders dan de wedstrijden in Nederland. Zo is een wedstrijd in Duitsland een heuse beleving en leeft iedereen al vroeg op de wedstrijddag naar de wedstrijd toe. Voorafgaand aan de wedstrijd genieten van een groot glas bier met een overheerlijke bratwurst, dát is de echte Duitse voetbalbeleving. Je bezoekt een Duitse voetbalclub net over de Nederlands-Duitse grens al binnen een kleine 2 uur, afhankelijk van waar je vandaan moet komen natuurlijk. In dit blog lichten we een aantal clubs voor je toe, uit de Bundesliga die je kunt bezoeken.

Borussia Dortmund, die Gelbe Wand

“Die Borussen”  zo luidt de bijnaam van Borussia Dortmund. Met het geel-zwarte tricot speelt Dortmund al 110 jaar lang betaald voetbal. Vlakbij Düsseldorf, ter hoogte van Tilburg ligt Dortmund. De club staat vooral bekend om het enorme stadion waar het haar thuiswedstrijden in speelt. Het Signal Iduna Park biedt plaats aan maar liefst 81.000 voetbalsupporters en is bijna altijd stijf uitverkocht. Met name de populaire ‘Gelbe Wand’ maakt veel indruk bij je bezoek aan Dortmund. 25.000 supporters nemen plaats op één tribune! Het zicht op deze sfeermakende gele muur is al fantastisch, maar er zelf tussen staan maakt je ervaring bij Borussia Dortmund helemaal compleet.

Tickets voor Borussia Dortmund of tickets voor de Gelbe Wand zijn echter wel beperkt beschikbaar omdat de Duitse club zo enorm populair is. Een bezoek aan de Duitse grootmacht is desondanks een echte aanrader. Scoor je tickets voor Dortmund, koop een biertje in de biergarten, eet een bratwurst en beleef een geweldige dag in Dortmund!

Borussia Mönchengladbach, Borussia Park bezoeken

In het Borussia Park speelt Borussia Mönchengladbach haar thuiswedstrijden. 54.000 supporters proppen zich in het imposante stadion in het westen van Duitsland. Het stadion op zich is al een dagje uit. In 2004 gebouwd en verlicht in het dak met allerlei groene lampen zorgen voor een mooie sfeer. Je kunt een bezoekje brengen aan de fanshop, een bar of het museum van Borussia Mönchengladbach. Daarnaast heeft Borussia Mönchengladbach, net als Borussia Dortmund, een enorme Biergarten. Bezoek Borussia Monchengladbach komend seizoen zeker eens. Wanneer het speelschema van de Bundesliga bekend is, kun je je bezoek aan Borussia Mönchengladbach gaan inplannen. Ook leuk als teamuitje met je werk, vriendengroep of dagje weg!

FC Bayern München, Zuid-Duitse topclub

De meest succesvolle club van Duitsland is de enige club in dit rijtje die op meer dan 2-3 uur rijden ligt. In het uiterste zuiden van Duitsland ligt, in Beieren, het grote München. Een overnachting in München lijkt wel noodzakelijk bij een bezoek aan Bayern München, maar daar biedt de stad voldoende uitkomsten voor. Zo is er, naast de vele biergartens, ook het welbekende Marienplatz. Een groot plein waar veel mensen uit de stad en ook veel toeristen een terrasje pakken of een fotootje schieten voor het thuisfront.

Een bezoek aan Bayern München is een echte aanrader wanneer je München bezoekt of er toevallig langs rijdt op reis naar een mogelijk verder gelegen bestemming. Tickets voor Bayern München zijn echter wel beperkt beschikbaar, plan je bezoek aan Bayern dan ook op tijd. De Duitse voetbal grootmacht strijdt ieder jaar ook nog om nationale en internationale prijzen. Kortom, topvoetbal gegarandeerd in de Allianz Arena! Een bezoek aan Bayern München tijdens het Oktoberfest is daarnaast ook erg populair. Lange stamtafels met grote pullen bier en iedereen in lederhosen gekleed zorgt voor een unieke en ongekende sfeer!

Ben jij ook zo enthousiast geworden?

Na het lezen van dit blog kun je bijna niet anders dan nieuwsgierig te zijn geworden naar hoe een bezoek aan een Duitse voetbalclub is. Verzamel je vrienden, familie, neef, nicht, opa of oma en scoor die tickets voor Dortmund of een andere grote club. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden.