Waar blijven je huisdieren tijdens de vakantie?

0
1745
huisdier vakantie

Het asiel

Een overvol asiel, dat is nog steeds het beeld als de jaarwisseling voorbij is. Weggelopen huisdieren door de angst voor het geknal en gesis van vuurwerk hebben hun rust gevonden in het asiel. Ze hebben het geluk gehad dat iemand zich over deze dieren heeft ontfermd. Mensen hebben de dieren gevonden of de dierenambulance heeft de dieren naar het asiel gebracht. Deze dieren kunnen vaak worden teruggeplaatst bij hun baasje. De chip geeft duidelijkheid over het woonadres. Ook de baasjes zijn uiteraard druk op zoek naar hun weggelopen huisdier en informeren bij het asiel, waar het dier liefdevol wordt verzorgd. Na de piek van de jaarwisseling staat de vakantie voor de deur en er zijn mensen die hun dier dan liever kwijt zijn dan rijk, dus droppen maar in een bos, aan een paal enz. Daar komt niet iedereen mee weg, want de chip verraadt de eigenaar. En dat is maar gelukkig ook. Plaats je huisdier in een pension als jij zelf lekker op vakantie gaat!

Het pension voor huisdieren

Er zit een duidelijk verschil tussen een pension en een asiel. Een asiel is een opvangcentrum voor gewonde of verdwaalde/weggelopen dieren. Het is vaak de dierenambulance die de dieren daar brengt. Een pension is een verblijf voor huisdieren als hun baasjes op vakantie gaan, een poosje in het ziekenhuis liggen of op zakenreis gaan. Voor een pension moet je een plek voor jouw huisdier reserveren, zoals je voor jezelf een vakantie boekt. Doe het op tijd, want in de vakantieperiodes zitten dierenpensions snel vol. Is er een pension in jouw buurt? Ga een keer kijken voordat jij je huisdier er plaatst. Heb je er een goed gevoel bij? Informeer bij anderen die er ervaring mee hebben of bij je dierenarts. Het is van belang dat je huisdier goed wordt opgevangen in een pension. Voor eten en drinken zal zeker gezorgd worden, probeer ook te achterhalen of er tijd is om de dieren aandacht te geven. Bevalt een pension, reserveer dan meteen voor jouw volgende vakantie. Prettig voor jou, maar vooral voor je huisdier als er goed voor hem of haar wordt gezorgd in een bekende omgeving. Jouw huisdier zal zich deze plek na de eerste vakantie goed herinneren.

Oppas aan huis

Wil jij jouw huisdier niet in een pension plaatsen tijdens jouw vakantie en kan het huisdier niet mee naar dat warme land, neem een oppas in huis. Iemand die jouw huisdier(en) kent. Iemand die meteen je planten en de post kan verzorgen. Is jouw huisdier niet bekend met een pension dan is het zeker voor een ouder dier wellicht moeilijk om daar te wennen. Het is echter meestal het gevoel van het baasje dat niet wil dat de hond of kat in een ren of hok in een pension moet verblijven. In dat geval is die oppas aan huis een prima optie en kun je zorgeloos op vakantie. Licht de oppas in over de gewoontes van het huisdier, wanneer het eet, dat er altijd water moet staan enz. De meest ideale situatie is dat de oppas gewend is dieren te verzorgen. Leg ook altijd het dierenpaspoort klaar als de dierenarts nodig zou zijn. De oppas en de dierenarts hebben dan meteen alle gegevens bij de hand. Uiteraard laat jij een telefoonnummer achter waarop je bereikbaar bent in noodgevallen.