Voor ieder wat wils in het prachtige Portugal!

0
1553

In Zuid-Europa zijn Italië en Spanje erg populaire vakantiebestemmingen. Maar vergeet ook zeker Portugal niet! Dit prachtige land heeft voor ieder wat wils! Of je nu met een vriendin op een stedentrip wil en lekker wilt gaan shoppen en eten. Of ga je voor een sportieve vakantie aan zee met vrienden? Portugal is ook de ideale bestemming als met de hele familie graag van de schitterende Portugese natuur wilt genieten. Dit land heeft zeker meer dan alleen mooie stranden. Laat je verrassen door Portugal!

Stedentripje

Zin in een gezellige stedentrip? Portugal heeft een aantal prachtige steden die perfect zijn voor een spannende stedentrip. Lissabon is een ontzettend populaire bestemming. Deze hoofdstad ligt aan de zee. Je kunt hier heerlijke Pasteis de Nata eten en vergeet zeker niet het bekende gele trammetje te pakken. Verder is Porto ook een stad die veel toeristen trekt. Dit intieme stadje ligt prachtig aan de rivier de Douro. De kleurrijke kenmerkende huisjes geven de stad een authentieke look. Deze stad is bekend door de vele Port kelders die aan de rivier liggen. Geniet van een heerlijk glaasje Port aan de Douro. Liever naar een andere stad? Vergeet zeker Coimbra, Faro, Aveiro of Braga niet te checken!

Algarve

De zuidkust van Portugal is een plek die veel toeristen trekt. Dit gebied genaamd Algarve, staat bekend om de prachtige stranden. Het klimaat in het zuiden is het hele jaar door heerlijk en zeker in de zomer is dit het perfecte weer om op het strand te liggen. Algarve heeft een aantal van de mooiste stranden van Europa. De baaitjes zijn omringt met zandkleurige rotsen en je kunt heerlijk zwemmen in de warme zee. Je kunt hier ook verschillende watersporten doen of op een boottochtje om dolfijnen te zien.

Gères

Ben je op zoek naar een vakantie in de natuur? Dit is misschien niet het eerste beeld dat je van het warme droge Portugal hebt, maar in het noorden is een prachtig natuurpark genaamd Gères. Dit nationale park ligt op de grens met Spanje. Dit beschermde gebied heeft de meest prachtige bossen, bergen en watervallen. Je kunt door het park met een auto rijden en gemakkelijk langs de weg stoppen om foto’s te maken van de adembenemende landschappen. Of kies ervoor om een wandeling te maken en een verfrissende duik te nemen in een van de schitterende meertjes.

Costa Vicentina

Portugal is verder ook de perfecte bestemming voor surfers. Costa Vicentina ligt in het zuidwestelijke puntje van Portugal. Deze kustlijn is erg populair onder surfers. De hoogst gemeten golven waarop iemand ooit heeft gesurft, hebben zich dan ook plaatsgevonden in Portugal. Als je op zoek bent naar een sportieve vakantie, bezoek dan Costa Vicentina. Je kunt hier surfkamp met andere beginners boeken, maar je kunt natuurlijk ook zelf een roadtrip maken langs de prachtige kust. Je vindt hier authentieke vissersdorpjes en dit gebied is nog niet ontdekt door het massatoerisme, zoals in Algarve. Geniet van het aanbod van verse vis in de vele restaurants.