woensdag, oktober 23, 2019

Volop cultuur en zon tijdens een last-minute Bodrum

Post date:

Author:

Category:

De Turkse badplaats Bodrum heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Deze stad in het zuidwesten van Turkije combineert cultuur en geschiedenis namelijk met zon, zee en strand. Zo kunt u er indrukwekkende bezienswaardigheden als het Mausoleum van Hallcarnassus bewonderen. Deze tombe uit de Oudheid heeft zelfs een plekje veroverd in de lijst van zeven wereldwonderen. Ook een indrukwekkende bezienswaardigheid is het Middeleeuwse kasteel de Petrusburcht. Het is zelfs mogelijk om er een onderwatermuseum te bezoeken Na alle indrukken kunt u even bijkomen aan de zonovergoten kust van Bodrum. Geniet op uw strandbedje van de heerlijke Turkse temperaturen, die niet zelden boven de dertig graden uitkomen. Gelukkig kunt u voor de nodige verkoeling even een duik nemen in de Middellandse Zee.

Stranden in Bodrum

Bodrum kent een aantal schitterende baaien en stranden. Deze vormen de ideale plek om even helemaal bij te komen. In het oosten van het centrum van Bodrum bevindt zich een stadsstrand. Deze is vrij klein en niet heel breed. Toch is het heerlijk om er even een duik te nemen in de zee. Voor een groter zandstrand kunt u beter uitwijken naar Gumbet. Dit gratis toegankelijke strand is zeer populair onder toeristen. Bovendien kunt u er verschillende watersporten beoefenen, zoals windsurfen.

Hotels in Bodrum

Een fijne en betaalbare last-minute beleeft u in Bodrum. In deze moderne Turkse badplaats bevinden zich diverse fijne hotels in diverse prijsklassen. Zo kunt u voor de nodige luxe bijvoorbeeld verblijven in het 5 sterren resort Grand Park Bodrum. Jong en oud vermaakt zich hier met diverse zwembaden en glijbanen. Bovendien is het strand maar enkele meters lopen. Of kies voor het meer betaalbare Toloman Bitez Park. Door de ruime kamers en het zwembad is deze accommodatie geschikt voor het hele gezin.

Beste reistijd in Bodrum

In Bodrum is het bijna het hele jaar door schitterend weer. Zelfs in de maanden september en oktober is de temperatuur er vaak 30 graden. Desondanks is dit koeler dan in het hoogseizoen, wanneer het kwik soms wel de 35 graden bereikt. Ideale temperaturen voor een heerlijke strandvakantie. Wel is het lastig om overdag activiteiten te ondernemen. Wat dat betreft zijn april, mei en november beter maanden. In deze maanden kunt u genieten van temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

Zoek maar hippe velgen uit

BMW is een automerk met misschien wel de meest stijlvolle velgen die er zijn. De autofabrikant heeft al decennia lang ervaring met het produceren...

Voor- en nadelen van kofferbakmatten

Wanneer je iemand bent die niet te nauw kijkt op de ordelijkheid in zijn auto, dan zijn kofferbakmatten of automatten misschien wel iets voor...

Verkoop jouw auto sneller via het internet met deze tips!

Heb jij reeds een nieuwe auto verkocht en wil je daarom van jouw oude auto af? Of heb je een andere reden om afstand...