woensdag, mei 27, 2020

Volop cultuur en zon tijdens een last-minute Bodrum

Post date:

Author:

Category:

De Turkse badplaats Bodrum heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Deze stad in het zuidwesten van Turkije combineert cultuur en geschiedenis namelijk met zon, zee en strand. Zo kunt u er indrukwekkende bezienswaardigheden als het Mausoleum van Hallcarnassus bewonderen. Deze tombe uit de Oudheid heeft zelfs een plekje veroverd in de lijst van zeven wereldwonderen. Ook een indrukwekkende bezienswaardigheid is het Middeleeuwse kasteel de Petrusburcht. Het is zelfs mogelijk om er een onderwatermuseum te bezoeken Na alle indrukken kunt u even bijkomen aan de zonovergoten kust van Bodrum. Geniet op uw strandbedje van de heerlijke Turkse temperaturen, die niet zelden boven de dertig graden uitkomen. Gelukkig kunt u voor de nodige verkoeling even een duik nemen in de Middellandse Zee.

Stranden in Bodrum

Bodrum kent een aantal schitterende baaien en stranden. Deze vormen de ideale plek om even helemaal bij te komen. In het oosten van het centrum van Bodrum bevindt zich een stadsstrand. Deze is vrij klein en niet heel breed. Toch is het heerlijk om er even een duik te nemen in de zee. Voor een groter zandstrand kunt u beter uitwijken naar Gumbet. Dit gratis toegankelijke strand is zeer populair onder toeristen. Bovendien kunt u er verschillende watersporten beoefenen, zoals windsurfen.

Hotels in Bodrum

Een fijne en betaalbare last-minute beleeft u in Bodrum. In deze moderne Turkse badplaats bevinden zich diverse fijne hotels in diverse prijsklassen. Zo kunt u voor de nodige luxe bijvoorbeeld verblijven in het 5 sterren resort Grand Park Bodrum. Jong en oud vermaakt zich hier met diverse zwembaden en glijbanen. Bovendien is het strand maar enkele meters lopen. Of kies voor het meer betaalbare Toloman Bitez Park. Door de ruime kamers en het zwembad is deze accommodatie geschikt voor het hele gezin.

Beste reistijd in Bodrum

In Bodrum is het bijna het hele jaar door schitterend weer. Zelfs in de maanden september en oktober is de temperatuur er vaak 30 graden. Desondanks is dit koeler dan in het hoogseizoen, wanneer het kwik soms wel de 35 graden bereikt. Ideale temperaturen voor een heerlijke strandvakantie. Wel is het lastig om overdag activiteiten te ondernemen. Wat dat betreft zijn april, mei en november beter maanden. In deze maanden kunt u genieten van temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....

Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën

Het lijkt wel alsof we maar op twee sporten durven te vertrouwen als het om het verbranden van lichaamsvet gaat. Als je niet aan...

Waar woon je het duurst? En waar het goedkoopst?

Ben je op zoek naar de ideale plek om te wonen? Dan kijk je natuurlijk in belangrijke mate ook naar wat het kost. In...