zondag, mei 31, 2020

Kasteel van Chambord

Post date:

Author:

Category:

Aan de rivier de Loire ligt het Kasteel van Chambord. Het is de grootste en waarschijnlijk de bekendste kastelen van alle kastelen van Loire. Dit zijn 140 kastelen die aan deze rivier liggen. Als je alleen naar de foto’s van het kasteel kijkt zie je imposant het gebouw is. Het Kasteel van Chambord staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze valt namelijk onder de inschrijving van het Loiredal tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loires. Het kasteel werd gebruikt als jachtkasteel en werd daarom nooit langdurig bewoond.

Bezienswaardigheden in het kasteel

Het kasteel zelf heeft 440 kamers, 1036 ramen en 365 torens. De oppervlakte van het perceel is 5.5000 hectare en wordt omringd door een muur van 32 kilometer lang. Als je het kasteel gaat bezoeken zijn er een aantal zalen die je zeker moet bezoeken:

  • De blauwe slaapkamer van de koning
  • De rode slaapkamer van de koningin
  • De kapel
  • De schilderijengalerij
  • De kamer van de Graaf van Chambord
  • De zaal met de rijtuigen en koetsen

Verder zijn er op de tweede verdieping voorwerpen opgesteld die met de jacht te maken hebben. Zoals hierboven vermeld werd het kasteel voornamelijk gebruikt voor de jacht en hier kan je dus meer informatie over te weten over deze jachten.

De dubbele trap

Er is een vermoeden dat de dubbele trap die in het kasteel te bewonderen valt een ontwerp is van Leonardo da Vinci. Het is echter nooit aangetoond dat dit daadwerkelijk een feit is, maar door de schoonheid van de dubbele wenteltrap zou het men niet verbazen dat dit waarheid is.

Openingstijden

Het kasteel is het hele jaar dagelijks geopend op een paar uitzonderingen na: 1 januari, de eerste donderdag van februari en 25 december. Verder zijn de openingstijden als volgt:

  • Van 1 april tot en met 30 september: van 09:00 tot 18:00
  • Van 1 oktober tot en met 31 maart: van 09:00 tot 17:00

Tickets en prijzen

Het kasteel is gratis te bezoeken voor kinderen en jongeren tot en met 25 jaar. Een kaartje voor volwassen kost €14,50. Hier kan een iPad bij geleend worden die je in 3D en virtual reality een tour gaat geven door het kasteel hoe het was in de oudere tijden ingericht was. Het is zeker een aanrader om deze HistoPad te huren. De kosten hiervan zijn €6,50.

Zelf je kapsel kunnen bijwerken

Zelf je haar kunnen knippen, zou dat niet gemakkelijk zijn? Misschien wil je het niet geloven, maar het is wel echt mogelijk. Zeker wanneer...

Procureur: multifunctioneel braadstuk in zomer en winter

Wel eens een mooi varkensbraadstuk gemaakt? Niet? Doen! En dan zeker eens proberen met procureur. Procureur is sowieso een goed idee en je kunt...

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....