woensdag, mei 22, 2019

Gorges du Verdon bezoeken

Post date:

Author:

Category:

Gorges du Verdon is één van de bekendste en grootste kloof van Europa. Na de Tarakloof in Montenegro is het de grootste kloof van Europa. De kloof heeft een lengte van 25 kilometer en de rotswanden kunnen tot 700 meter hoog zijn. Het natuurverschijnsel ligt in het regionale natuurpark Verdon, wat zo’n 180.000 hectare bestrijkt. De kloof eindigt in het stuwmeer ‘Lac de Saint-Croix’. Dit meer is veertien kilometer lang en twee kilometer breed en is gericht op de toeristen. Hier kunnen mensen kajakken, waterfietsen en kano’s huren. Hiermee kan je de kloof vanuit het water gaan bezichtigen wat een erg indrukwekkende ervaring is.

Leukste excursies en activiteiten

Het natuurgebied is perfect voor diverse excursies en activiteiten. Of je nu van rustig wandelen houdt of juist meer het gevaar op zoekt, er is voor iedereen wel een leuke activiteit te bedenken.

Mooie wandeling maken

Het gebied is ideaal voor mensen die mooie wandelingen willen maken. Er ligt aan zo’n 1.000 kilometer aan wandelpaden welke allemaal goed staan aangegeven op de wandelkaarten van het ‘Institut Geographique National’. Deze kaarten zijn in de regio op verschillende plekken te verkrijgen, maar kunnen ook online aangeschaft worden. Een paar populaire routes zijn de Sentier Martel (14 kilometer lang) en de Sentier de l’Imbut (zo’n 12 kilometer lang).

Mountainbiken

Er zijn verschillende mountainbike routes die gevolgd kunnen worden op de kloof waar jouw uithoudingsvermogen goed getest wordt. Voorbeeld is de Robion-route. Deze is zestien kilometer lang en duurt zo’n vijf uur. De route begint in het dorpje Robion en je komt langs de Top van de Colle op 1.193 meter hoogte. Natuurlijk hoef je de route niet helemaal te volgen en kan je altijd jouw eigen weg bepalen.

Bungeejumpen

Voor de echte thrillseekers die de kloof op een speciale manier willen ontdekken kan dit door middel van bungeejumpen. Aan de 110 meter lange brug ‘Pont de l’Artuby’ hangt een springplank waar men de sprong kan maken. De afstand van de brug tot aan de grond is 182 meter en de val die je maakt is zo’n 150 meter.

Hanggliders

Bij mooi weer is het mogelijk om met een hangglider door het gebied te zweven. Op deze manier krijg je precies de indruk hoe vogels zich in dit gebied voelen. Natuurlijk ga je niet alleen, want er zal een ervaren hangglider met je mee gaan.

Alle ins en outs omtrent het aanvragen van een ESTA

Om sommige landen in de wereld aan te doen, moet jij over speciale reisdocumenten beschikken. Zo’n reisdocument wordt vaak een visum genoemd. Ook wanneer...

Hoe kun je een kleine badkamer leuk inrichten?

De badkamer is naast het toilet in veel gevallen een wat kleinere ruimte in huis. Een leuke trendy inrichting voor de badkamer creëren klinkt...

Fietsen in Valkenburg? Dit zijn de drie mooiste routes!

Nederland staat wereldwijd bekend als fietsland. Niet alleen heeft nagenoeg iedere Nederlander wel een fiets in zijn bezit, maar we mogen de tweewieler ook...