woensdag, oktober 23, 2019

Alle ins en outs omtrent het aanvragen van een ESTA

Post date:

Author:

Category:

Om sommige landen in de wereld aan te doen, moet jij over speciale reisdocumenten beschikken. Zo’n reisdocument wordt vaak een visum genoemd. Ook wanneer jij naar Amerika gaat, kan een visum nodig zijn. Dit is echter alleen het geval wanneer jij er langer dan 90 dagen aaneengesloten verblijft of je er gaat werken. Is dit niet het geval? Dan is een visum niet noodzakelijk. Denk echter niet dat jij dan zonder reisdocumenten het land binnenkomt. Dat is namelijk niet zo. Om naar Amerika te reizen, moet jij namelijk minimaal beschikken over een ESTA. Dit is een elektronische reistoestemming die wordt afgegeven door de Amerikaanse overheid. Is jouw ESTA-aanvraag goedgekeurd? Dan kun je zonder problemen afreizen naar Amerika. Wil jij een ESTA voor Amerika aanvragen, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Wij vertellen jou hier alle ins en outs!

Waar kun je terecht voor een ESTA?

Heb jij nog nooit van een ESTA gehoord? Dan is de kans aanwezig dat jij denkt dat je hiervoor naar een speciale instantie moet. Geen paniek, want dit is al lang niet meer het geval. Jij kunt een ESTA-aanvraag tegenwoordig namelijk makkelijk en snel via het internet indien. Er zijn vandaag talloze sites waarop jij de elektronische reistoestemming aan kunt vragen. Zorg wel dat je een aanvraag altijd bij een betrouwbare partij doet. Zodoende weet jij zeker dat jij Amerika straks ook daadwerkelijk binnenkomt.

Hoe vul je een ESTA-formulier in?

Om een ESTA voor Amerika te bemachtigen, moet jij online een aantal gegevens invullen. Dit is echter betrekkelijk eenvoudig. Jij wordt namelijk stap voor stap door het proces geleid. Om jou een handje te helpen, geven we je in deze alinea de nodige informatie over wat je moet invullen op het ESTA formulier. Voordat jij begint met het stappenplan, moet je eerst invullen wat jouw reisdoel is en wanneer je vertrekt. Vervolgens doorloop jij in totaal vijf stappen. De eerste stap gaat over informatie over jou als reiziger, zoals naam en geslacht. In de volgende stap dien jij jouw paspoortgegevens in te vullen. Doe dit altijd zorgvuldig, want een fout kan funest zijn voor jouw aanvraag. Bij de derde stap wordt gevraagd naar de gegevens van jouw werkgever. Vul deze hier in. Ben je momenteel werkloos? Dan volsta je met de gegevens van jouw laatste werkgever. De vierde stap vraagt jou vervolgens naar reisinformatie over het verblijfadres in Amerika en noodcontactinformatie. De laatste stap gaat over verkiesbaarheidsvragen. Dit zijn vragen met betrekking tot jouw verleden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een strafblad. Je volstaat bij deze vragen met het antwoorden van ‘ja’ of ‘nee’ op de verschillende vragen. Kom jij er niet uit met het aanvragen? Bekijk deze video dan eens.

De geldigheidsduur van een ESTA

Heb jij met succes een ESTA aangevraagd? Dan staat niets jou nog in de weg om Amerika te bezoeken. Na goedkeuring van jouw aanvraag hoeft het bezoek overigens niet direct plaats te vinden. Een ESTA is namelijk twee jaar geldig. De datum dat jouw reistoestemming afloopt, is altijd te zien op jouw ESTA. Met de reistoestemming mag jij ook meerdere keren een bezoek brengen aan Amerika, mits jouw bezoeken telkens minder dan 90 dagen zijn. Naast de geldigheid van jouw ESTA moet natuurlijk ook je paspoort geldig zijn. Dit geldt niet alleen op de dag van vertrek, maar gedurende de gehele periode dat jij in Amerika verblijft.

Zoek maar hippe velgen uit

BMW is een automerk met misschien wel de meest stijlvolle velgen die er zijn. De autofabrikant heeft al decennia lang ervaring met het produceren...

Voor- en nadelen van kofferbakmatten

Wanneer je iemand bent die niet te nauw kijkt op de ordelijkheid in zijn auto, dan zijn kofferbakmatten of automatten misschien wel iets voor...

Verkoop jouw auto sneller via het internet met deze tips!

Heb jij reeds een nieuwe auto verkocht en wil je daarom van jouw oude auto af? Of heb je een andere reden om afstand...