Zo zorg je voor een beter postuur

0
469

Heb je te maken met lichamelijke klachten? Dan zou dat best weleens kunnen komen doordat je niet helemaal de juiste houding weet aan te nemen. Je hebt ergens last van, gaat anders lopen en krijgt daardoor weer pijn op andere plekken. Daarom is het de hoogste tijd om eens aan je postuur te werken. Wat goed is om te weten, is dat er allerlei manieren zijn waarop je kan zorgen dat jouw postuur beter wordt. Op deze plek vind je een aantal tips waar je direct mee aan de slag kan.

Draag de juiste schoenen

Het probleem met het postuur begint vaak al bij de manier waarop je op je benen staat. De juiste schoenen dragen kan daarbij een hele belangrijke factor zijn. Vaak kiezen we schoenen op basis van hoe mooi ze staan, niet op basis van hoe goed ze zitten. Terwijl juist de manier waarop ze zitten een grote rol speelt in hoe goed je jouw postuur kan behouden. Daarom kan je er bijvoorbeeld goed aan doen om zo nu en dan ook werkschoenen of stevige wandelschoenen te dragen om een betere houding te behouden.

Oefeningen voor de core

Het is ook slim om oefeningen voor de core te doen. Dit noemen we in het Nederlands ook wel het middenrif. Met name de buikspieren spelen daarin een grote rol. Wil je een algemene oefening doen waarmee je vrijwel al je spieren in je core goed aanpakt? Dan is het slim om de plank te doen. Dit is een oefeningen waarbij je je buikspieren flink aan het werk zet. Het is ook nog eens zo dat er wel heel veel verschillende soorten plankoefeningen bestaan. Dus kan je ook zorgen dat je echt optimaal sterk zal zijn en de houding beter kan aannemen.

Andere soorten oefeningen doen

Er zijn naast de plank en de core ook nog andere oefeningen die je kan doen. je kan namelijk ook veel bereiken door met yoga aan de slag te gaan. Daarmee kan je namelijk aan je houding werken, bijvoorbeeld door je ruggengraat te versterken. Een andere optie die je hebt is pilates. Die sport kan je helpen om de buik, rug en benen sterker te maken door op die spieren te focussen. Het is wel heel belangrijk om niet zomaar ergens te beginnen. Zoek een leraar die je kan helpen om het beste uit jezelf te halen.

De juiste middelen in huis

Het is natuurlijk ook zo dat we steeds meer zitten tegenwoordig. Daarom is het ook belangrijk om te beseffen dat dit ook een grote rol speelt in hoe je jouw houding kan behouden, of juist niet. Door een goede kruk of stoel in huis te halen kan je veel doen. Let wel ook op dat je dit ook moet doen bij je bureau op kantoor. Wanneer je een betere houding aan kan nemen, dan zal dat je alleen maar voordelen bieden voor je fysieke gezondheid. Alle reden om dit dus serieus te nemen en op zoek te gaan.