Zo maak je autorijden voordeliger

0
767

Een auto is een belangrijk onderdeel van je leven. Je hebt het voertuig nodig om je dagelijkse dingen te kunnen doen. Rijden is door de jaren heen echter wel duurder en duurder geworden. Dat is natuurlijk niet heel aantrekkelijk. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je zo veel als mogelijk kan besparen. Vaak wordt er dan gewezen op het vergelijken van autoverzekeringen om zo voordelig uit te zijn. Je kan echter ook naar hele andere mogelijkheden kijken. Het rijden zelf kan namelijk ook een stuk voordeliger zijn. Dat pak je zo aan.

Zoveel mogelijk gelijkmatig rijden

Als er één truc is die zorgt dat je veel bespaart, dan is het wel zo veel als mogelijk gelijkmatig rijden. Wanneer je zo veel als mogelijk op één snelheid blijft, dan bespaar je op allerlei fronten. In de eerste plaats kost veel remmen en weer optrekken je simpelweg meer brandstof. En benzine is duur tegenwoordig. Daarnaast zorg je ook voor minder slijtage als je veel dezelfde snelheid kan halen. Uit onderzoeken is ook nog eens de perfecte snelheid gekomen. Dit is voor de meeste auto’s namelijk 90 kilometer per uur. Wil je optimaal gelijkmatig rijden? Dan is de cruise control gebruiken de slimme zet.

Eerder schakelen

We wezen je er al op dat brandstof duur is. Als je daarop kan besparen, dan is dat natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Gelukkig zijn daar ook heel veel mogelijkheden voor. Een bekende optie is het tijdig schakelen. Opvallend is dat je dit ook gewoon aangeleerd krijgt wanneer je je rijlessen volgt. Wanneer je eenmaal je rijbewijs hebt, dan leer je jezelf aan om wat later te schakelen. Door juist vroeg te schakelen, ga je eerder naar een hogere en dus zuinigere versnelling bij een bepaalde snelheid. Het is niet te onderschatten hoeveel je hiermee kan besparen als je dit consequent doet.

Niet remmen en ontkoppelen

Zie je in de verte dat het vast loopt? Of zie je een stoplicht naderen. Begin dan tijdig met uitrollen. Door niet te remmen en niet te ontkoppelen, zorg je dat er flink bespaard wordt. Dit is eigenlijk een combinatie van de tips die je hiervoor kreeg bij het rijden. Ook dan geldt dat remmen en schakelen op verkeerde momenten veel geld kan kosten. Dit kan je dus ook projecteren op momenten dat je juist moet afremmen. Het is dus slim om gewoon uit te rollen en niet te schakelen tot je stilstaat.

Net iets minder autorijden

Tot slot is het slim om de auto net wat vaker te laten staan. Kleine stukjes in de stad kan je voortaan misschien beter op de fiets doen. Rijden in de stad is toch al duurder. Het is ook nog eens slechter voor het stadsklimaat. Pas wel op dat je de auto ook weer niet te veel laat staan. Dat kan namelijk weer andere schades, zoals het roesten van de remmen opleveren. Dat wil je natuurlijk ook niet. Dat is weer een heel ander gevaar. Zoek de juiste balans in deze zaken.