Zo kan je beginnen met motorrijden

0
452

Ben je altijd al geïnteresseerd in motorrijden? Dan is misschien nu de tijd aangebroken om aan lessen te beginnen. Het is belangrijk om te weten hoe je moet beginnen en wat daar allemaal voor nodig is. Het is leuk om te doen, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je het op de juiste manier aanpakt. Op deze plek leer je alles wat daarvoor nodig is. Zo kan je het begin van het rijden met de motor een stukje gemakkelijker maken.

Het nemen van lessen

Het beginnen met motorrijden begint vanzelfsprekend bij het nemen van lessen. Je kan niet zomaar even op een motor stappen en wegrijden. Het is juist belangrijk om de juiste stappen te volgen. Dat begint dus bij het nemen van lessen. Ondertussen kan je beginnen met het leren voor je theorie-examen. Dit heb je namelijk nodig om uiteindelijk ook je praktijkexamen te mogen doen. Je kan er direct mee beginnen, zodra je gaat lessen.

Het praktijkexamen

Nadat je je theorie hebt gehaald bij het CBR en je de nodige lessen hebt genomen, kan je voor je praktijkexamen op gaan. Dit zijn twee examens. Je moet de Bijzondere Verrichtingen doen en je moet de Verkeersdeelname doen. Vergis je niet, zelfs wanneer je al jaren autorijdt is het nog altijd zo dat je flink wat te leren hebt en dat je deze examens niet zomaar even haalt. Daarom is een goede rijschool vinden dus ook van groot belang.

Na het examen

Nu je je examen gehaald hebt, als je dat hebt gedaan, is het zaak om echt te beginnen met motorrijden. Daarvoor heb je dus motorkleren nodig. Bedenk je dat je goed beschermd moet zitten. Je hebt ze dus eigenlijk al tijdens je lessen nodig. Het is echter wel zo dat veel mensen eerst willen testen of het wel leuk is, dus zijn de kleren vaak in het begin te lenen van de rijschool of van een bekende die al rijdt.

Zelf items kopen

Het is natuurlijk wel belangrijk om zelf items te kopen als je echt serieus gaat rijden. Een goede broek voor goede bescherming van de benen is belangrijk, zoals ook een helm dat is. Veel elementen zou je eventueel ook tweedehands kunnen kopen. De helm is daarop wel een uitzondering. Daar moet je niet op willen besparen. Bovendien ken je de kwaliteit van een tweedehands helm niet. Dus is het beter om gewoon een nieuwe te kopen.

De eerste eigen meters maken

Het is nu zaak om de eerste eigen meters te maken. Je hebt misschien al een motor op het oog. Je kan natuurlijk ook in het begin zo nu en dan een motor huren om de verschillende modellen te leren kennen. Het is in ieder geval belangrijk om met regelmaat te gaan rijden. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je meer ervaring opdoet en dus ook beter de weg op kan gaan. Maak leuke tochtjes zodat je ook echt het plezier van het rijden optimaal kan ervaren.