Wat is de toekomst van sportgames?

0
769

Sportgames zijn altijd al populair geweest. Al in de tijd dat een stapel pixels voor een speler op het voetbalveld moest doorgaan. Tegenwoordig is dat wel anders. De spelers lijken meer en meer op de echte spelers zoals je die op de velden, banen en in de buitenlucht ziet. Het is dus ook interessant om je eens te verdiepen in de toekomst van de sportgames. Moeten ze nog echter worden? En op welke manier zal dit zich dan uiten als je speelt? Wat mag je allemaal nog verwachten in de komende jaren.

Natuurlijker bewegen

Een belangrijke ontwikkeling die al jaren gaan is dat de poppetjes in de games meer en meer natuurlijk zijn gaan bewegen. Het zijn dan ook geen poppetjes meer, het zijn characters geworden. Je kan sommige spelers zelfs net zo laten bewegen als de echte spelers op het veld. Je kan net zo weg sprinten als Cristiano Ronaldo op het veld doet bijvoorbeeld. Dat dit natuurlijker is geworden, maakt de games ook direct veel leuker om te spelen. Dit is een belangrijke factor in het succes van alle soorten games gebleken. Daarnaast gebeurt er nog meer.

Meer lijken op echte spelers?

Wat ook opvalt, is dat de spelers zelf meer en meer op de figuren waarop ze moeten lijken, zijn gaan lijken. Zo kan je bijvoorbeeld tattoo’s herkennen bij spelers. Dit is natuurlijk een leuke bijkomstigheid. De vraag is echter wel of dit ook echt een belangrijke ontwikkeling zal blijken te zijn. De vraag is namelijk of de spelers zich willen inleven in een bepaalde speler, of dat ze juist willen simuleren dat ze zelf een topvoetballer of topbasketballer kunnen worden. Gaat het om het spel of gaat het juist om de speler? Dat is de grote vraag.

Simuleren van het echte leven

Het is vooral zo dat meer en meer games het echte leven beginnen te simuleren. Zo kan je bijvoorbeeld ook een echte casino-ervaring naar je woonkamer halen. Of kan je het laten lijken alsof je een CIA-agent of een actieheld bent. Dit is hetzelfde wat je ook meer en meer zal zien wanneer je games gaat spelen die op sporten zijn gebaseerd.  Het is dan ook belangrijk voor de makers om de sportsituaties te laten lijken op situaties die je ook op televisie of in het stadion ziet. Hoe echter dit overkomt, hoe beter dit ook is.

Plus en min

Er zijn plus- en minpunten aan deze ontwikkeling. Je wordt natuurlijk meer in het spel getrokken wanneer het er realistisch uitziet. Aan de andere kant wordt het spel ook steeds moeilijker naar mate het dichter bij de realiteit komt te liggen. Je bent immers niet de topsporter waar je mee speelt. Het lijkt er dus op dat het belangrijker wordt dat je je in de sporter dan in het spel kan inleven. Het is de moeite waard om je daar dus ook op te richten. Dit kan het natuurlijk ook alleen maar nog leuker maken om ermee aan de slag te gaan.