woensdag, mei 27, 2020

Sloopauto verkopen? Hier moet jij aan denken!

Post date:

Author:

Category:

Heb jij een auto die rijp is voor de sloop? Dan weet je mogelijk niet zo goed wat je hiermee aan moet. Veel mensen proberen hem tweedehands te slijten. Indien de auto niet meer werkt, is dit een haast onbegonnen zaak. Waarom? Omdat er niet veel mensen zijn die interesse hebben in jouw auto. Daarom wordt de auto vaak naar de sloop gebracht. Wist je echter dat jij ook geld kunt vangen voor jouw sloopauto? Er zijn namelijk verschillende bedrijven die sloopauto’s opkopen. Wil jij jouw sloopauto verkopen aan zo’n bedrijf? Dan moet je aan een aantal zaken denken. Wij lichten een aantal van deze zaken in deze tekst uit.

Zorg dat de auto er goed uitziet

Wanneer jij zelf een auto gaat kopen, wil je natuurlijk dat deze er netjes en schoon uitziet. Dit is voor andere mensen hetzelfde. Zorg er daarom altijd voor dat jouw sloopauto schoon is wanneer je deze wilt verkopen. Ga met de stofzuiger door de binnenkant van de auto en haal een doekje over het dashboard. Probeer zoveel mogelijk stof en andere rommel weg te halen. Overweeg ook vooral om de auto goed te wassen voordat jij deze in de verkoop zet. Een schone sloopauto zorgt er namelijk voor dat mensen sneller geneigd  zijn deze te kopen.

Verkondig geen leugens

Een sloopauto kampt vaak met de nodige gebreken. Logisch, want anders wordt hij natuurlijk niet te koop aangeboden. Wanneer jij jouw sloopauto wilt verkopen, is het belangrijk dat je altijd eerlijk bent. Probeer schade of mankementen daarom nooit te verhullen. Vertel de verkoper gewoon waar het op staat. Een opkoper van sloopauto’s staat echt niet te kijken van een auto met een beetje schade. Hij kan het zelf mogelijk nog prima herstellen. Maak er dus geen geheim van en speel altijd open kaart bij de verkoop van een sloopauto.

Waardevolle onderdelen verkopen

Een auto die niet meer werkt is vaak het gevolg van een of meerdere kapotte onderdelen. Dit wil echter niet zeggen dat alle onderdelen niets meer waard zijn. Mogelijk zit er net een nieuwe dynamo of startmotor onder jouw motorkap. Deze kunnen jouw dan ook zeker wat geld opleveren. Zie jij geen heil in de verkoop van jouw sloopauto? Richt je dan simpelweg tot de verkoop van losse onderdelen. Dit kan je namelijk ook nog aardig wat geld opleveren. Het is misschien niet de hoofdprijs, maar het is natuurlijk altijd beter dan niets! Nadeel is wel dat jij jouw complete auto uit elkaar moet halen. Dit moet goed gebeuren, want anders zijn ook de goede onderdelen niets meer waard. Vraag jezelf daarom altijd af of dit voor jou een goede optie is.

Verkoop jouw sloopauto makkelijk, snel en zorgeloos

Een sloopauto verkopen kan op verschillende manieren. Zo kun jij jouw auto te koop aanbieden op verschillende autowebsites. Ook kun jij het voertuig aanbieden op een tweedehands website. In beide gevallen moet je zelf de verkoop regelen. Zit je hier niet op te wachten? Of heb je hier gewoonweg geen tijd voor? Dan kun je de verkoop ook aan een gespecialiseerd bedrijf overlaten. Een van de opties die jij hebt is OSW. Dit bedrijf neemt jou alle zorgen voor wat betreft de verkoop van een sloopauto uit handen. Jij hoeft jouw voertuig enkel aan te melden via de website en OSW regelt de rest. Hierdoor verkoop jij jouw sloopauto makkelijk, snel en zorgeloos!

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....

Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën

Het lijkt wel alsof we maar op twee sporten durven te vertrouwen als het om het verbranden van lichaamsvet gaat. Als je niet aan...

Waar woon je het duurst? En waar het goedkoopst?

Ben je op zoek naar de ideale plek om te wonen? Dan kijk je natuurlijk in belangrijke mate ook naar wat het kost. In...