Hoe kan je gezond eten lang volhouden?

0
407

Gezond eten is belangrijk. Het is echter bij lange na niet zo gemakkelijk als ongezond eten. Daarom is het voor veel mensen ook zo lastig om het vol te houden. Het is daarom interessant om eens te kijken naar mogelijkheden om gezond eten toch wat langer vol te kunnen houden. Dat kan je bijvoorbeeld doen door met een voorraadchallenge aan de slag te gaan. Op die manier zorg je namelijk dat je alles in gereedheid hebt gebracht om te zorgen dat je het maandenlang kan volhouden. Hoe ziet zo’n challenge er eigenlijk uit.

Vooruit denken met eten

De basis van de voorraadchallenge is dat je dus een voorraad opbouwt. Dit kan je doen aan de hand van de maaltijden die bijvoorbeeld passen bij het seizoen. Zo kan je dus grofweg elke drie maanden een nieuwe voorraad opbouwen. Er zijn twee manieren waarop je aan de slag kan gaan. De eerste is die waarbij je de ruwe ingrediënten vast inslaat en invriest. Per dag haal je er dan uit wat je nodig hebt om zo voor een gezonde maaltijd te zorgen. Wanneer je voldoende tijd hebt, is dit natuurlijk een hele geschikte optie.

De maaltijden klaarmaken

Een belangrijke reden waarom veel mensen het gezonde eten niet kunnen volhouden omdat ze niet altijd voldoende tijd hebben om het klaar te maken. Daarom is de andere vorm waarin de challenge wordt gegoten er één waarbij de maaltijden vooraf worden klaargemaakt en dan worden ingevroren. Zo hoef je het elke dag alleen maar te pakken en op te warmen. Probeer precies zo uit te komen zodat je de hele gestelde periode van enkele weken of maanden kan doorkomen. Doordat je het jezelf zo veel gemakkelijker maakt, maak je je kansen van slagen ook veel groter.

Leuke recepten uitzoeken

Het is natuurlijk wel ook de bedoeling dat de challenge leuk is. Daarom is het ook een goed idee om eerst op zoek te gaan naar leuke recepten die je kan maken. Zo heb je bijvoorbeeld iedere drie maanden een leuk kookweekend waarin je van alles gaat maken en uitproberen. Dit is bijvoorbeeld ook leuk om met vrienden of vriendinnen te doen. De ultieme beloning is dan ook om aan het einde van dat weekend de eerste maaltijd van die reeks samen te kunnen opeten. Daardoor wordt het alleen maar leuker om te doen. Blijf op die manier jezelf uitdagen.

Het maken van een planning

Nu je de maaltijden klaar hebt liggen, moet je nog één ding doen. Je moet ook een planning maken voor deze maaltijden. Wanneer je dit niet doet, dan zal het namelijk alsnog fout gaan. Het is zaak om vooraf te bepalen wat je op welk moment gaat eten. Dit hoef je niet direct voor de hele voorraad van de challenge te doen. Zorg in ieder geval dat je een week tot twee weken vooruit kan werken. Op die manier maak je de kans op misstappen veel kleiner omdat je jezelf uitdaagt om je aan het plan te houden.