dinsdag, maart 19, 2019

Hoe belangrijk is slapen voor je?

Post date:

Author:

Category:

Veel mensen vragen het zich wel eens af hoe belangrijk slapen is. Het gaat er om dat lichaam en geest goed uit zijn gerust en dat kan niet als je alleen maar bezig bent. Daarom is het van belang dat je een goede nachtrust hebt. Veel mensen slapen tussen de 6 en de 8 uur. De een misschien wat korter de ander wat langer. Maar het gaat om het gemiddelde en het gevoel wat jij hebt als je op staat. Als je fit op staat dan zullen je slaaptijden goed zijn, maar sta je moe op? Dan zou je eens naar je slaap tijden kunnen kijken of naar je houding.

Slaap is goed voor lichaam en geest

Je moet uit kunnen rusten, de hele dag ben je druk in de week, zowel lichamelijk als geestelijk. Geef jezelf dan ook de ruimte om even tot rust te komen en alles te laten bezinken. In de nacht komt je lichaam tot rust omdat je dan ligt en zo kun je weer opladen voor de volgende nieuwe dag. Niemand kan zonder slaap en daarom is het ook belangrijk dat je er aan toe gaat geven en er het beste van maakt iedere dag.

Eigen slaap ritme

Iedereen is anders, sommige mensen hebben veel slaap nodig en anderen weinig. Je weet van jezelf hoe dat bij jou is geregeld. Toch kan dat ook wel eens veranderen. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een ander werk ritme hebt of dat je ineens veel meer inspannend werk moet doen. Dat kan de reden zijn dat je dan meer slaap nodig hebt dan voorheen. Dit is geen schande, het is goed dat je er aan toe gaat geven en er dan ook mee aan de slag gaat. Als je moe bent, ga dan even liggen, rust even uit en ga dan weer door. Ook midden op de dag kun je even een half uurtje pakken dat je niets doet en gaat ontspannen. Veel mensen doen dat, en dat geeft juist weer energie om de rest van de dag door te gaan en fit te blijven.

Combineer fitness, pilates en ballet en volg een Vbarre les

In de fitnesswereld wisselen trends elkaar af. Misschien heb je de afgelopen jaren gemerkt dat dans steeds meer in de sportschool te vinden is....

Sloopauto verkopen? Hier moet jij aan denken!

Heb jij een auto die rijp is voor de sloop? Dan weet je mogelijk niet zo goed wat je hiermee aan moet. Veel mensen...

Leuke kinderkleding voor de zomer

Het duurt nog even voor dat het zomer is, maar voor je het weet is het alweer zover. Dan komt er voor iedereen weer...