Ga jij voor de nieuwe parel van Samsung?

0
767
samsung s21

Samsung is natuurlijk één van de populairste merken als het gaat om smartphones, en hierbij is de Samsung Galaxy S-serie wel de grootste. De echte liefhebbers hebben hun Galaxy S20 inmiddels bijna een jaar in hun bezit, maar er is alweer een opvolger bekend, namelijk de Galaxy S21. Deze is in januari uitgekomen en beschikt over een aantal indrukwekkende specificaties.

Verschillende types

Naast de Galaxy S21 komt ook de Plus en Ultra versie dit jaar uit. Alle drie hebben ze hun eigen specificaties en eigenschappen waardoor er voor iedereen een passende telefoon te vinden is. Eén van de belangrijkste punten wanneer jij een nieuwe smartphone aanschaft, is de grootte van het scherm. Ga je liever voor een compact model dat prima in je broekzak past, of ga je liever voor een groot display? De Samsung Galaxy S21 heeft een plat beeldscherm van 6,2 inch die te ontgrendelen is met stemontgrendeling.

Wat betreft de kleuren van de nieuwe smartphone kan je gaan voor grijs, wit, roze of violet voor het basismodel. Voor de Plus versie komen de kleuren zwart, zilver en violet beschikbaar, en voor de Ultra versie enkel zwart en zilver.

De Galaxy S21 heeft een mooi metalen frame met een plastic achterkant. Dit zorgt ervoor dat het toestel licht blijft en dat het minder vingerafdrukken aantrekt. Verder heeft het oled-scherm een verversingssnelheid van 120Hz, net als bij de S20 het geval is. verder heeft hij een werkgeheugen van 8GB en zijn er op de achterkant drie camera’s te vinden. Twee hiervan hebben 12 megapixels, en de ander 64 megapixels.

Nog meer veranderingen

Voordat jij een Samsung S21 abonnement af gaat sluiten wil je natuurlijk wel zeker weten of de smartphone wel bij je past en voldoet aan jouw voorkeuren. Wat verrassend is, is dat Samsung voor dezelfde weg heeft gekozen als Apple ook deed bij de iPhone 12. De Galaxy S21 wordt namelijk geleverd zonder oplader en oortjes.

Verder wordt de smartphone geleverd met Android 11 en versie 3.1 van de One UI-softwareschil. Ook is er in de herfst al bekend geworden dat alle Galaxy-smartphones tegenwoordig drie versie updates krijgen, in plaats van twee. De S21 zal dus worden bijgewerkt naar zowel Android 12, 13 als 14. Ook heeft de smartphone regelmatige beveiligingsupdates voor vier jaar.

De smartphone heeft zoals gezegd een werkgeheugen van 8GB en je kan kiezen voor een opslaggeheugen van 128GB of 256GB. Opmerkelijk is wel dat de S21 niet beschikt over een micro-sd-slot. Je kan het geheugen van je telefoon dus niet uitbreiden. Uiteraard beschikt de smartphone ook over ondersteuning voor 5G en snelladen via usb-c. Ook kun je uiteraard nog gewoon opladen via een kabel, echter moet je dan wel zelf op zoek gaan naar een oplader want deze wordt niet meegeleverd.