woensdag, mei 27, 2020

Fietsen in Valkenburg? Dit zijn de drie mooiste routes!

Post date:

Author:

Category:

Nederland staat wereldwijd bekend als fietsland. Niet alleen heeft nagenoeg iedere Nederlander wel een fiets in zijn bezit, maar we mogen de tweewieler ook nog eens graag gebruiken. Zo trekt menig Nederlander er in het weekend of de vakantie op uit om het Nederlandse landschap per fiets te verkennen. Nu is lang niet ieder deel van ons land mooi om op de tweewieler te ontdekken. Nederland is immers relatief vlak. Wil jij weleens fietsen door glooiend heuvellandschap? Dan doe je er goed aan het wat zuidelijker te zoeken. Wij raden je in dat geval aan eens naar de Limburgse plaats Valkenburg te gaan. Hier kun jij heerlijk fietsen in het heuvellandschap en daarnaast kun je ook nog eens genieten van de natuur. Ben jij niet bekend in Valkenburg? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben hieronder namelijk de drie mooiste fietsroutes voor jou op een rijtje gezet!

De Kastelenroute

Ben jij recreatief fietser? Dan zie je mogelijk behoorlijk op tegen de klimmen die jij in en rondom Valkenburg voor de kiezen krijgt. Dit is met de Kastelenroute niet anders. Je krijgt onderweg namelijk te maken met de nodige kuitenbijters. Laat je hierdoor echter niet uit het veld slaan, want deze route is absoluut de moeite waard. Je doorkruist namelijk het uniek Limburgse heuvelland. Onderweg kom je onder meer wegkruizen en kapellen, kleine dorpjes met authentieke boerderijen en prachtige kastelen tegen. En daarbij komt dat jij bovenop de vele heuvels natuurlijk een prachtig uitzicht hebt over de omgeving van Valkenburg. De Kastelenroute heeft een lengte van bijna 50 kilometer. Dit lijkt misschien wat veel, maar jij hoeft echt niet alles aan een stuk door te fietsen. Het is namelijk ook mogelijk om onderweg even te stoppen en te genieten van een heerlijk verfrissend drankje op één van de vele terrasjes op de route.

Rondje Valkenburg

Een andere route die zeker de moeite waard is, is het Rondje Valkenburg. Deze route heeft een afstand van iets meer dan 47,5 kilometer en is daarmee vergelijkbaar met de Kastelenroute. Tijdens het Rondje Valkenburg fiets jij eveneens door het prachtige heuvellandschap rond deze Limburgse plaats. Onderweg kom je talloze buitenplaatsen tegen met de mooiste kastelen. Het laatste gedeelte van het Rondje Valkenburg voert jou door oud-Valkenburg. Dit plaatsje is bestempeld als beschermd dorpsgezicht en dat komt mede door de fraaie omgeving en oude gebouwen die je hier aantreft. En ook hier geldt weer dat je onderweg meerdere mogelijkheden hebt om een pitstop te maken en weer even bij te tanken. Kortom: Rondje Valkenburg is zeker de moeite waard!

Heuvels bij Valkenburg

Vind jij het geen probleem om met jouw tweewieler meerdere heuvels te bedwingen? Dan is de fietsroute Heuvels bij Valkenburg jou op je buik geschreven. Verwacht echter niet dat jij de hele tijd alleen maar aan het klimmen bent, want dat is zeker niet het geval. Deze route kent namelijk ook de nodige vlakke stukken. Jij wordt echter ook uitgedaagd met behoorlijk pittige beklimmingen. Zo voert de tocht Heuvels bij Valkenburg onder meer over de Cauberg, de bekendste berg van Valkenburg. Jij moet even flink doorbijten om de top te bereiken, maar het is uiteindelijk zeker de moeite waard. Wanneer jij deze berg gaat bedwingen, raden wij je zeker aan de Begraafplaats Cauberg aan te doen. Je treft hier namelijk de voor ons land unieke galerijgraven aan. Daarnaast is de begraafplaats voorzien van vier grafmonumenten die tot rijksmonument zijn omgedoopt. De route Heuvels bij Valkenburg is met een afstand van 36 kilometer de kortste van de drie, maar desondanks zeker de moeite waard om per tweewieler af te leggen.

Ga goed voorbereid op pad

Ga jij een van de bovenstaande routes in Valkenburg fietsen? Dan moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Ten eerste moet je natuurlijk over een degelijke fiets beschikken. Het is immers geen aanrader om met jouw oude fiets de heuvels te bedwingen. In dat geval wordt het namelijk een hele uitdaging. Heb jij een goede fiets? Dan wil dit natuurlijk nog niet zeggen dat jij de routes probleemloos af kunt leggen. Zo kan er onderweg lucht ontsnappen uit jouw fietsband. Verder fietsen wordt er in dat geval natuurlijk niet makkelijker op en bovendien is het niet goed voor jouw fiets. Daarom raden wij je aan om altijd een fietspomp bij je te hebben. Zodoende kun jij jouw band onderweg voorzien van wat extra lucht. Het kan overigens ook geen kwaad om een extra binnenband of een bandenplaksetje mee te nemen. Mocht jouw band lek blijven, dan kun je deze snel repareren of vervangen en jouw fietstocht gewoon afmaken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog allerlei andere fietstoebehoren die van pas komen tijdens een fietstocht in Valkenburg. Het is bijvoorbeeld verstandig om een fietshelm te dragen als je een afdaling inzet met je wielrenfiets. Zorg er in ieder geval altijd voor dat jij je bewust bent van de risico’s waarmee jij te maken kunt krijgen tijdens het fietsen. In dat geval loop jij namelijk de minste kans op problemen onderweg en kun jij jouw fietstocht in Valkenburg gewoon tot een goed einde brengen!

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....

Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën

Het lijkt wel alsof we maar op twee sporten durven te vertrouwen als het om het verbranden van lichaamsvet gaat. Als je niet aan...

Waar woon je het duurst? En waar het goedkoopst?

Ben je op zoek naar de ideale plek om te wonen? Dan kijk je natuurlijk in belangrijke mate ook naar wat het kost. In...