dinsdag, maart 19, 2019

De voorwaarden voor een goede gezondheid

Post date:

Author:

Category:

De voorwaarden voor een goede gezondheid zijn: het eten van de juiste voeding, voldoende water drinken, veel bewegen bij voorkeur in de buitenlucht, leven zonder teveel stress, de juiste genen hebben. Niet alles heb je zelf in de hand als je aan gezondheid denkt. Je kunt er echter wel goed mee bezig zijn, door te proberen zo gezond mogelijk te leven: niet roken, geen alcohol, geen stress, zorgen voor een gezond gewicht, voldoende slaap.

Zet ongezond om naar gezond

Het is nooit te laat om jouw ongezonde levenswijze te veranderen. Het is ook nooit te vroeg om een goede gezondheid na te streven. Leer daarom kinderen wat het belang is van een goede gezondheid en geef het goede voorbeeld. Rook nooit waar kinderen bij zijn (beter nog, rook helemaal niet) en wees matig met alcohol of drink het niet. Zet alternatieven voor die vette hap op tafel. Daarnaast is voldoende rust en ontspanning ook voor de kinderen van belang. Ook dat kun je leren op elke leeftijd. Neem regelmatig tijd voor elkaar en onderneem samen met je partner of als gezin iets gezelligs. Deze ontspanning is goed voor lichaam en geest voor allemaal.

Zo ga je de goede kant op!

Hoe krijg ik een betere gezondheid?

Je wil een betere gezondheid? Dit kan op deze manier:

  • Kook iedere dag. Afwisseling en zelf maken, dit geeft voldoening.
  • Ga op zoek naar lekkere recepten. Dan wordt het koken ook leuker om te doen!
  • Ga samen bewegen. Dit stimuleert je meer om naar buiten te gaan en het vol te houden.
  • Pak vaker de fiets in plaats van de auto. Je gaat zo ook meer bewegen en dat zorgt ervoor dat je je fitter gaat voelen. Voor lichaam en geest is buitenlucht goed en bewegen uiteraard ook!
  • Zorg dat je een vast slaap ritme hebt, dus ga op tijd naar bed en ga er ook op tijd weer uit. Door een paar dagen zo vol te houden raak je er aan gewend en gaat alles vanzelf. Je lichaam went aan de tijden en na een tijdje ben je de ochtenden vanzelf op dat moment wakker.

Combineer fitness, pilates en ballet en volg een Vbarre les

In de fitnesswereld wisselen trends elkaar af. Misschien heb je de afgelopen jaren gemerkt dat dans steeds meer in de sportschool te vinden is....

Sloopauto verkopen? Hier moet jij aan denken!

Heb jij een auto die rijp is voor de sloop? Dan weet je mogelijk niet zo goed wat je hiermee aan moet. Veel mensen...

Leuke kinderkleding voor de zomer

Het duurt nog even voor dat het zomer is, maar voor je het weet is het alweer zover. Dan komt er voor iedereen weer...