dinsdag, maart 19, 2019

Trouwen of niet?

Post date:

Author:

Category:

Je bent al een tijdje bij elkaar en vaak komt dan na een tijdje de vraag, ga je trouwen of toch maar niet? Als je beide twijfels hebt, dan zal het even duren voordat de een de ander vraagt. Maar het kan ook zijn dat je wordt gevraagd en dat je je afvraagt wat je ermee moet doen. Het is sowieso goed om voor jezelf na te gaan wat je wilt doen. Zou jij willen trouwen? Waarom wel of niet? Middels dit artikel willen we je aan het denken zetten wat je zou willen doen. Je hebt alle tijd en vrijheid om er over na te denken, iedereen denkt er weer anders over…

Waarom wel trouwen?

Trouwen kan zo zijn voordelen hebben daarom is het goed om er over na te denken of je wilt trouwen en wat de reden kan zijn:

  • Kinderen krijgen de achternaam van de vader (indien gewenst). Je bent zo aan elkaar verbonden en dat kan je meer een gevoel geven van eenheid.
  • Je hebt samen het belastingvoordeel. Dit is financieel aantrekkelijk en zo hoor je ook beter bij elkaar en kan echt alles samen delen.
  • Je laat zo aan elkaar merken dat je voor elkaar wilt gaan (sommige mensen vinden iemand pas echt de ware als je bent getrouwd).

Waarom niet trouwen?

Het kan zijn dat je bepaalde redenen hebt waarom je niet wilt trouwen. Dit kan heel persoonlijk zijn en iedereen denkt daar anders over. Maar we hebben een paar dingen genoteerd welke de reden zouden kunnen zijn dat je niet wilt trouwen:

  • Misschien ben je nog niet zeker of je met deze persoon verder wilt gaan.
  • Onzekerheid. Sommige mensen zijn bang dat als ze trouwen dat ze ook weer gaan scheiden (omdat je het vaak hoort). Dit kan onzekerheid oproepen en soms ook bindingsangst bij mensen.
  • Je wilt je niet binden op papier. Je houdt van deze persoon maar je wilt niet dat alles aan elkaar is verbonden.
  • Je wilt financiële zaken e.d. gescheiden houden. Je wil wel samen verder, maar bijv. je eigen bedrijf voor jezelf houden en de vaste lasten e.d. niet delen. Dit kun je bijv. met een gezamenlijke rekening doen, en niet alles hoeft dan op één rekening binnen te komen.

Combineer fitness, pilates en ballet en volg een Vbarre les

In de fitnesswereld wisselen trends elkaar af. Misschien heb je de afgelopen jaren gemerkt dat dans steeds meer in de sportschool te vinden is....

Sloopauto verkopen? Hier moet jij aan denken!

Heb jij een auto die rijp is voor de sloop? Dan weet je mogelijk niet zo goed wat je hiermee aan moet. Veel mensen...

Leuke kinderkleding voor de zomer

Het duurt nog even voor dat het zomer is, maar voor je het weet is het alweer zover. Dan komt er voor iedereen weer...