zaterdag, augustus 17, 2019

Trouwen of niet?

Post date:

Author:

Category:

Je bent al een tijdje bij elkaar en vaak komt dan na een tijdje de vraag, ga je trouwen of toch maar niet? Als je beide twijfels hebt, dan zal het even duren voordat de een de ander vraagt. Maar het kan ook zijn dat je wordt gevraagd en dat je je afvraagt wat je ermee moet doen. Het is sowieso goed om voor jezelf na te gaan wat je wilt doen. Zou jij willen trouwen? Waarom wel of niet? Middels dit artikel willen we je aan het denken zetten wat je zou willen doen. Je hebt alle tijd en vrijheid om er over na te denken, iedereen denkt er weer anders over…

Waarom wel trouwen?

Trouwen kan zo zijn voordelen hebben daarom is het goed om er over na te denken of je wilt trouwen en wat de reden kan zijn:

  • Kinderen krijgen de achternaam van de vader (indien gewenst). Je bent zo aan elkaar verbonden en dat kan je meer een gevoel geven van eenheid.
  • Je hebt samen het belastingvoordeel. Dit is financieel aantrekkelijk en zo hoor je ook beter bij elkaar en kan echt alles samen delen.
  • Je laat zo aan elkaar merken dat je voor elkaar wilt gaan (sommige mensen vinden iemand pas echt de ware als je bent getrouwd).

Waarom niet trouwen?

Het kan zijn dat je bepaalde redenen hebt waarom je niet wilt trouwen. Dit kan heel persoonlijk zijn en iedereen denkt daar anders over. Maar we hebben een paar dingen genoteerd welke de reden zouden kunnen zijn dat je niet wilt trouwen:

  • Misschien ben je nog niet zeker of je met deze persoon verder wilt gaan.
  • Onzekerheid. Sommige mensen zijn bang dat als ze trouwen dat ze ook weer gaan scheiden (omdat je het vaak hoort). Dit kan onzekerheid oproepen en soms ook bindingsangst bij mensen.
  • Je wilt je niet binden op papier. Je houdt van deze persoon maar je wilt niet dat alles aan elkaar is verbonden.
  • Je wilt financiële zaken e.d. gescheiden houden. Je wil wel samen verder, maar bijv. je eigen bedrijf voor jezelf houden en de vaste lasten e.d. niet delen. Dit kun je bijv. met een gezamenlijke rekening doen, en niet alles hoeft dan op één rekening binnen te komen.

Kies uit tientallen soorten natuursteen voor je woning

Van de Verenigde Staten tot Spanje en Australië: natuursteen is te vinden in huishoudens over de hele wereld. Marmer wordt bijvoorbeeld gebruikt in keukens...

Waarom kiezen leveranciers voor dropshipping?

Een van de redenen om te kiezen voor dropshipping is de schaalbaarheid. In een traditioneel bedrijf is het zo dat je bij een toenemend...

Duitse voetbalbeleving in de Bundesliga

De voetbalbeleving in de Bundesliga is heel anders dan de wedstrijden in Nederland. Zo is een wedstrijd in Duitsland een heuse beleving en leeft...