Wat trakteer je op school?

0
2260
trakteren op school

Trakteren op de basisschool

Jouw kind is jarig en dat moet worden gevierd, thuis en op school! Elk jaar opnieuw het probleem om een leuke traktatie te bedenken. Vraag aan de juf of meester of er kinderen in de groep of klas zitten met een bepaalde allergie, dan kun je daarmee rekening houden. Overleg verder met de leerkracht wanneer de feestkring gehouden wordt, op welk tijdstip? Op veel basisscholen kunnen ouders de feestkring bijwonen. Probeer daar tijd voor vrij te maken, ook dat is een cadeau aan je kinderen: papa of mama zitten in de feestkring en vieren de verjaardag op school mee! Maak thuis de traktatie samen met je kind en zorg dat je de lekkernijen eenvoudig kunt vervoeren. Leg er een doek over om de traktatie tot het laatste moment voor de klasgenootjes van jouw jarige Job geheim te houden.

Traktatie voor klasgenoten van de jarige zelf maken

Een snoepzak met een strik eromheen is gauw gekocht. De voorkeur gaat echter toch echt uit naar een zelfgemaakte en gezonde traktatie. Sommige basisscholen verbieden het zelfs om snoep te trakteren. Geen probleem er zijn genoeg alternatieven.

  • Een soepstengel met een plakje worst eromheen, vastgezet met een prikker.
  • Een prikker met ananas, kaas, tomaat, olijf, een worstje, een uitje, een augurk, komkommer enz. Overleg met leerkracht of er de mogelijkheid en bereidheid is om de kinderen zelf de prikker te laten samenstellen.
  • Een rijstwafel opgemaakt als een gezichtje.
  • Cake gesneden als frietjes met slagroom.
  • Een fruitpizza.
  • Popcorn in een leuk zakje.

Vind je recepten of ideeën bewaar deze voor de volgende verjaardag. Maak je eigen recepten- en traktatieboekje. Dat scheelt je straks een heleboel zoekwerk.

Traktatie geschikt voor elk kind

Wil jij zeker weten dat elk kind, zonder enige uitzondering, kan genieten van de traktatie van jouw jarige Job, kies dan niet voor iets eetbaars. Kinderen lusten niet alles en sommige kinderen verdragen niet alles! Zeker de allerkleinsten kun je verrassen met een paar knikkers, een stuiterbal, een kleurboekje, stoepkrijt, een roltong, een klik klak kikker of andere afbeelding, een bellenblaas enz. Houd het simpel. Op school zijn vaak boekjes met traktaties eetbaar en niet eetbaar, vraag ernaar als je er niet uit komt. De niet eetbare traktaties kun je op een dienblad leggen en zo uit laten delen. Vermijd afval, door elke traktatie apart in te pakken of gebruik milieuvriendelijke verpakkingen, een leuk doosje of zakje dat nog eens gebruikt kan worden om mee te spelen. Heb je zelf een nieuw idee, waarvan jij denkt dat anderen dat ook moeten zien? Ga online en geef je tip(s) door, zodat iedereen die dat wil zijn of haar lijstje met mogelijke traktaties kan aanvullen.