Wanneer drugs je leven bepalen

0
1002
verslaafde man

Wanneer drugs jouw leven momenteel bepalen is het tijd om op zoek te gaan naar een afkickkliniek drugs, om zo op een veilige manier van je verslaving af te komen. Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden, bijvoorbeeld door het zelf te doen. het nadeel hierbij is echter wel, dat de kans op een terugval groot is. bovendien kunnen sommige verschijnselen die optreden gevaarlijk zijn, en zonder medische ondersteuning zelfs dodelijk.

Afkicken in een kliniek

Ga je de stap zetten je aan te melden bij een kliniek, dan kun je er vanuit gaan dat je uiteindelijk zowel lichamelijk als geestelijk van je drugsverslaving af komt. Nadat jij je hebt aangemeld bij zo’n kliniek, krijg je eerst een intakegesprek. Hierin is het belangrijk dat je de gevraagde informatie over jezelf en je drugsverleden op tafel legt, maar wordt jou ook uitgelegd wat de behandeling precies inhoud en wat er allemaal gaat gebeuren.

De eerst stap zal vervolgens een detox behandeling zijn. deze behandeling duurt vaak twee weken, en het draait hier om het lichamelijk afkicken drugs. Belangrijk om te weten is dat je tijdens het detoxen gaat merken dat je lichaam zich gaat verzetten. Het is er immers aan gewend geraakt giftige stoffen binnen te krijgen, en ineens is dat niet meer het geval. Je lichaam zal namelijk alle giftige stoffen gaan bestrijden en vervolgens afvoeren. Hierdoor kunnen er afkickverschijnselen ontstaan waaronder hartkloppingen, zweten, trillen en verward zijn. sommige verschijnselen kunnen erg heftig zijn en soms zelfs gevaarlijk, maar je staat onder deskundige medische begeleiding en zij weten precies wat er in zo’n geval gebeuren moet.

Na de detox behandeling

Uiteraard houdt het afkicken niet op bij het voltooien van de detox behandeling. Deze behandeling zorgt ervoor dat alle giftige stoffen uit je lichaam verwijderd worden, waardoor je fysiek bent afgekickt. Echter is het daarna belangrijk een vervolgbehandeling te volgen, om ook geestelijk af te kicken. Tijdens de vervolgbehandeling zullen alle psychische aspecten van je verslaving aangepakt worden, zodat ook je hoofd weet dat je afgekickt bent.