Gezondheid van de mens

0
1983
gezond eten

Wat is jouw wens voor het komende jaar? Een goede gezondheid zullen veel mensen antwoorden. Een goede gezondheid is erg belangrijk voor een fijn leven, maar niet altijd vanzelfsprekend. Veel mensen zijn chronisch ziek en weten niet eens meer hoe het voelt om gezond te zijn. Ze zijn blij met een goede dag tussen de slechte dagen. Het is vaak fantastisch om te zien hoe juist deze mensen, de chronisch zieken, zich staande proberen te houden en bijna nooit klagen over hun toestand. Mensen die nooit ziek zijn kunnen hieraan een voorbeeld nemen. Als jouw gezondheid te wensen over laat, is een positieve instelling je “redding”, de beste medicijn! Ben je gezond, ben daar heel blij om, want het is niet zo vanzelfsprekend. Probeer gezond te blijven door de juiste voedingsmiddelen te eten, door veel water te drinken, voldoende in de buitenlucht te bewegen en door stress te verminderen.

Eet gezond en voel je fit

Gezond eten hoort er ook bij. Iedere dag koken, genoeg groenten en fruit eten en ga zo maar door. Je kunt het grotendeels zelf in de hand houden, dus zorg ook dat je die keuze maakt en blijf je goed voelen. Een keer wat lekkers tussendoor kan geen kwaad, maar als je maar gezond blijft eten op de vaste momenten. Het is een gewoonte die je jezelf eigen kunt maken, want je kunt op deze manier leren wat lekker en gezond is. Je merkt vanzelf de invloed op je lichaam en geest.

Bewegen is goed voor iedereen

Veel mensen staan er niet zo bij stil hoe belangrijk bewegen is. Maar het doet erg veel met je. Het gaat er om dat je je goed en fit voelt. Als je iedere dag een wandeling gaat maken, of je gaat fietsen of zwemmen, dan voel je je fitter. Als je het lastig vindt om de 1e stap te zetten dan kun je ook samen met iemand sporten. Dit is een goede keuze en zo trek je elkaar er in mee dat je doorgaat! Je hebt een doel en je hebt ook wat aanspraak, dit maakt sporten leuker en het is goed voor je gezondheid.