Zo voorkom je een hoge telefoonrekening in het buitenland

0
1568
vrouw met telefoon op het strand

In het dagelijks leven kunnen we bijna niet meer zonder onze smartphone, maar ook op vakantie is een telefoon voor velen onmisbaar. Je mail bekijken, het laatste nieuws volgen, een serie kijken of informatie zoeken over de bezienswaardigheden die je op vakantie gaat bezoeken. Allemaal dingen die je graag doet op je smartphone tijdens je reis. Het is aan te raden om voorzichtig te zijn met je datagebruik in het buitenland omdat de kosten hoog kunnen oplopen. In de EU kun je voor een deel gebruik maken van je normale bundel van je Sim Only abonnement, maar het is verstandig om goed en verstandig met je data om te gaan. Zo heb je bij verschillende providers namelijk een limiet per dag, waar er kosten in rekening gebracht worden als je over de limiet gaat. Wij zetten een aantal simpele tips op een rij om jouw telefoonrekening laag te houden in het buitenland.

Zoek een geschikt wifi netwerk

Om te voorkomen dat je data uit je bundel verbruikt, kun je op zoek gaan naar een wifi netwerk. Dan kun je gebruik maken van het internet, zonder dat dit uit je bundel gaat. Vandaag de dag zijn er op steeds meer plekken waar je een beschikbaar wifi netwerk vindt. Let op dat niet elk netwerk te vertrouwen is. Let er dus goed op met welk netwerk je verbinding maakt. Kies voor het netwerk van je eigen hotel of van een restaurant, zodat je weet met wie je verbinding maakt.

Downloaden in Nederland

Bepaalde dingen kun je al voorbereiden in Nederland, zodat je er in het buitenland je bundel niet voor hoeft in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het downloaden van een serie of film. Bij veel streamingdiensten kun je een film of een aflevering van een serie al downloaden, zodat je deze later kunt bekijken zonder dat het data kost. Niet alleen ideaal voor in het vliegtuig waar vaak geen netwerk beschikbaar is, maar ook voor de duur van je hele reis als je even wil ontspannen.

Automatisch ophalen uitzetten

Sommige apps of diensten op je smartphone staan constant in verbinding met het internet en halen data op. Denk bijvoorbeeld aan je mailbox. Het kan zijn dat je instellingen zo staan dat de app om de paar minuten de mailbox controleert op nieuwe berichten. In het buitenland kun je dit aanpassen naar ophalen op het moment dat jij de app opent. Doe je dat enkel op een moment dat je verbonden bent met wifi, dan kost het je geen data.

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal, is goed uitzoeken wat de voorwaarden van jouw abonnement zijn. Daarnaast is het ook goed om te controleren wat de voorwaarden in het land zijn waar je heen gaat, en of je in dat land gebruik kunt maken van je huidige bundel. Een Prepaid onbeperk internet is niet alleen in Nederland een fijne keuze, maar kan ook buiten Nederland erg handig zijn als je op reis volop gebruik wil maken van je smartphone en het internet.