Hoe bereik je als jongere financieel succes?

0
1739
financieel succes

Beleggen is een vorm van investeren waar met een beetje geluk een hoop geld uit te halen valt. Wel brengt het de nodige risico’s met zich mee. De kans is namelijk ook aanwezig dat je geld verliest. Veel jongeren zijn zich daar van bewust en durven niet de stap te nemen om te gaan beleggen. Toch biedt de aandelenmarkt op de lange markt zeker potentie. Bovendien kun je onze handige tips gebruiken om met succes te beleggen!

Investeer alleen in projecten waar je in gelooft

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan negentig procent van de jongeren een negatieve houding heeft tegenover de aandelenbeurs. Ze zijn wantrouwend en hebben naar eigen zeggen te weinig kennis van de beurs. Dit terwijl vertrouwen de basis vormt van succesvol beleggen. Besef dat de aandelenmarkt tot op heden altijd weer herstel heeft vertoond na een daling. Wel kan herstel na een daling langere tijd duren, dus een beetje geduld is soms gewenst. Een belangrijke tip is dat je altijd moet investeren in waar je in gelooft. Kies nooit een aandeel of crypto project waar je eigenlijk niet achter staat. Het geeft een goed gevoel om je geld te stoppen in een project waar je echt in gelooft, of je nu wint of verliest.

Kies voor een schuldenvrij leven

Investeer alleen als je geen schulden hebt. Een deel van de jongeren heeft al een flinke schuld, bijvoorbeeld door de studie. Je kunt deze schuld beter eerst afbetalen voordat je financiële risico’s neemt. Dit klinkt logisch, maar toch gebeurt dit lang niet altijd in de praktijk. Daarnaast kun je beter geen creditcard of kredietkaart aanschaffen. Daardoor stapelen schulden zich veel minder op. Door te kiezen voor een schuldenvrij leven ben je in staat om te sparen. Je zou een deel van het spaargeld vervolgens kunnen investeren in een project.

Stel financiële doelen

Een van de beste manieren om financieel succes te boeken is het stellen van doelen. Dit geldt ook voor beleggen. Modder niet zomaar wat aan, maar stel een aantal doelen op voor de lange termijn. Dit zorgt voor focus en motivatie. Je hebt een bepaald bedrag in gedrag die je wil verdienen en werkt daar naar toe. Besef dat het tijd kost om jouw doelstellingen te bereiken. Het kan zeker helpen om ook korte termijn doelen te bedenken, zodat je stap in stap jouw beleggingsdroom waarmaakt. Bovendien zorgt het opstellen van korte termijn doelen voor een betere focus.

Durf te dromen en werk georganiseerd

Durf te dromen en groot te denken. De meest succesvolle beleggers zullen dit beamen. Je hoeft helemaal geen keuze te maken tussen je gezin, geld en vrienden. Het kan allemaal als je er maar hard genoeg voor werkt. Wel is het belangrijk om efficiënt en georganiseerd te werk te gaan. Neem de tijd en stel, zoals eerder gezegd, korte en lange termijn doelen. Een lange termijn doel kan bijvoorbeeld het pensioen zijn. Bedenk maar zo: wanneer je vanaf je 25ste elke maand 500 euro spaart heb je op je 70ste een heel mooi bedrag. Klinkt goed, toch?