Zo houd je jouw jeans in optimale staat

0
1147

Heb je de broek van je dromen gevonden? Dan wil je die natuurlijk wel ook zo lang als mogelijk in je bezit houden. Wat dan in de eerste plaats belangrijk is, is dat je leert hoe je een jeans zo lang als mogelijk in de best mogelijke staat kan houden. Dit lijkt misschien heel lastig, maar er zijn wel de nodige stappen die je kan zetten om je spijkerbroeken langer mooi en fris te houden. Zo kan je er dus alleen maar langer van genieten. De volgende tips zijn belangrijk.

Beperk het wassen

De belangrijkste stap die je kan zetten om je jeans zo lang als mogelijk goed te houden, is zo min mogelijk wassen. Door het wassen ontstaat namelijk juist schade. De broeken slijten er net wat harder door. Sommige mensen kiezen er juist voor om de broek eerst lang te laten weken in wasmiddel om deze zo lekker zacht te maken. Dit is een keuze, maar bedenk je dan dus ook wel wat de keerzijde daarvan is en dat je broek eerder kwetsbaar wordt. Wanneer je dit niet wilt, dan is beperkt wassen de beste stap.

Tips bij het schoonmaken

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je broek toch wel goed schoon wordt en blijft. In dat opzicht is het goed om te weten wat je dan kan helpen. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen met een beurt in azijn weken. Dit moet je doen als je broek nog nieuw is. Dit helpt om de kleur te beschermen. Als je hem dan toch een keer moet wassen omdat de jeans echt te vuil is geworden, dan kan je dat het best doen door deze binnenstebuiten te keren. Zo blijft de broek op zijn mooist en beperk je de schade door de machine.

Een broek drogen

Niet alleen het wassen kunnen je broek beschadigen. Het is juist ook zo dat het drogen voor problemen kan zorgen. Het is daarom slim om ook daar een goede routine voor te hebben. Zo kan je bijvoorbeeld het best gewoon voor het uithangen op de waslijn kiezen. Je moet in ieder geval voorkomen dat je hem in de droger doet. Dit kan alleen maar voor schade zorgen. Hang je de broek aan de lijn? Doet dit dan wel uit de zon om verkleuring te voorkomen. Anders heb je er uiteindelijk natuurlijk nog niks aan.

Andere slimme tips voor jeans

Het is slim om je broek af en toe te luchten. Hang de jeans dan gewoon buiten zodat deze weer fris gaat ruiken. Wil je van vuile plekken af zonder te wassen? Dan is stomen de betere optie. Dit kost je wel wat meer geld, want dit doe je bij de stomerij. Een broek in de badkamer hangen als je gaat douchen kan je wel ook al wat opleveren. Tot slot is een nacht in de vriezer in een plastic zak een optie. Daarmee zorg je dat de bacteriën worden gedood. Die kunnen je broek dan dus ook niet meer aantasten.