IPL ontharing, is dat iets voor jou?

0
1033

Er is steeds meer aanbod in IPL apparaten om thuis permanent te ontharen. Er zijn steeds meer producten op de markt, waardoor de keuze en de betaalbaarheid toenemen. Waar je eerst nog was aangewezen op een kliniek om bepaalde delen van je lichaam te laten ontharen, met torenhoge kosten, kun je dit nu op een veel toegankelijkere manier zelf thuis doen. Toch is het nog steeds met afstand de minst gebruikte manier van ontharen, wat misschien wel onterecht is. Twijfel je al langer om een IPL apparaat aan te schaffen? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen en geven we je meer informatie.

De voordelen van IPL ontharing
Om te beginnen is IPL een vrijwel pijnloze manier van ontharen. Dat is al een groot pluspunt ten opzichte van het gebruik van een epilator of harsen, wat toch behoorlijk pijnlijk kan zijn. Bovendien, en dit is het grootste voordeel van deze manier van ontharen, is IPL ontharing uiteindelijk permanent. Je zult in het begin regelmatig jezelf moeten behandelen, maar al na een aantal weken zal je al verschil gaan merken en zal je erachter komen dat je steeds minder behandelingen nodig zult hebben om van je ongewenste haargroei af te komen. Uiteindelijk zal het volstaan om slechts 2 of 3 keer per jaar een behandeling toe te passen om van al je ongewenste haartjes af te zijn. Hiermee kost het uiteindelijk veel minder werk dan welke andere vorm van ontharing dan ook. Je kunt bijvoorbeeld onbezorgd op vakantie, zonder dat je tussendoor aan ontharen hoeft te denken.

De nadelen van IPL ontharing
Er is eigenlijk maar één echt nadeel aan IPL ontharen en dat is dat de aanschafkosten van een goed apparaat nog vrij hoog zijn. Maar als je alle kosten van scheermesjes, ontharing crèmes en wax strips die je anders nodig zou hebben in al die jaren bij elkaar optelt, zal je schrikken van het bedrag dat daaruit komt. De aanschafwaarde is dus hoog en dit bedrag dien je in één keer uit te geven, maar op de langere termijn zal je er zelfs geld mee besparen ten opzichte van andere ontharingsmethodes. Een tweede nadeel kan zijn dat er nog weinig echt goede apparaten op de markt zijn. Informeer jezelf dus vooraf goed, zodat je geen kat in de zak koopt.

Zelf aan de slag
Een IPL apparaat is heel eenvoudig te gebruiken. Lees altijd eerst goed de bijgeleverde gebruiksaanwezig, welke overigens ook altijd terug te vinden is op internet. Het gebruik van een IPL apparaat is erg eenvoudig en iedereen kan het gemakkelijk zelf uitvoeren. Je hebt er geen extra kennis voor nodig en zal er vanzelf handig in worden. Je hebt hooguit wat hulp nodig van je partner of een vriendin indien je plekken wilt behandelen waar je echt lastig bij kunt. En mocht je er toch niet aan uitkomen, dan vind je op Youtube ontelbare filmpjes met uitleg hoe je het beste een IPL ontharingsapparaat kunt gebruiken. Van tips en trucs tot completen tutorials, Youtube is je beste vriend als je ergens niet aan uitkomt.