Dit zijn de modetrends in 2021

0
2502
fashion trends 2021

Sommige modeverschijnselen zijn van alle tijden, maar elk jaar zijn er ook weer specifieke trends waarneembaar. Oude stijlen zijn soms opeens weer hip en waar je vorig jaar nog de show mee wist te stelen, kan nu opeens echt niet meer. Het is zaak om je voortdurende op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen, om te voorkomen dat je een modeflater slaat. Natuurlijk zou je kunnen volstaan met het simpelweg bladeren door de collectie van Expresswear, omdat deze website altijd de meest trendy mode-items in de collectie opneemt, maar het kan ook zeker geen kwaad om je op hoofdlijnen alvast wat te verdiepen in het modebeeld van 2021.

Lekker los

Door het vele thuisblijven van 2020 waren we al gewend geraakt aan het dragen van joggingbroeken en huispakken. Het lijkt erop dat de trend van lekker los zittende broeken nu ook doorzet in de jeans. De skinny jeans heeft voor dit jaar afgedaan, in plaats daarvan zien we nu jeans verschijnen die werkelijk een totale tegenpool daarvan zijn, met zeer loszittende pijpen. Even wennen, maar in elk geval wel comfortabel!

Zwart en wit

Nog een trend die een direct gevolg van de coronapandemie lijkt te zijn: zwart en wit. Juist omdat 2020 een bijzonder complex jaar is geweest, blijken we behoefte te hebben aan eenvoud en wat is er dan eenvoudiger dan zwart en wit met elkaar te combineren. Overigens kun je hier natuurlijk ook een geheel eigen draai aan geven, door bijvoorbeeld niet te kiezen voor standaard wit, maar voor een variatie daarop. Het damesmerk Geisha heeft bijvoorbeeld diverse loszittende blouses in de collectie, uitgevoerd in witvarianten of andere naturel tinten. Met zo’n Geisha blouse kun je dus een goede combinatie maken met een zwarte broek of rok en daarmee heel stijlvol voor de dag komen.

Felroze

Als een soort ultieme tegenhanger van het zwart-wit zien we ook felroze als modekleur van dit seizoen naar voren komen. Blouses, broeken, rokjes, jurkjes, het kan niet gek genoeg. Durf jij jezelf te presenteren als een soort levende zuurstok? Een kwestie van lef hebben, maar aandacht zul je er gegarandeerd mee trekken.

Midriff flossing

Een opvallende trend in de damesmode is het zogenoemde midriff flossing. Denk maar aan het flossen van het gebit met een touwtje, maar dan anders. Het draait allemaal om een ontblote zone rond je middel met touwen, koorden of linten eromheen.