Dé trend van het voorjaar: bohemian jurken

0
4194
bohemian jurk

Elk jaar zien we deze trendy stijl weer voorbij komen, de bohemian klassieker! Ook voor de komende zomer is het winkelbeeld alweer langzaam aan het veranderen. Overal in de etalages spot je bohemian jurken, boho rokjes en boho tops. Vooral de bohemian jurk is een all time favorite, waarbij je elk voorjaar weer een ander printje of detail centraal ziet staan. Hoe dan ook is het tegenwoordig zeker te zeggen dat de bohemian trend er helemaal bij hoort!

Trend binnen bohemian jurken

Zoals je gewend bent van een bohemian jurk zijn deze zwierig, sierlijk en met een fantastische print. Echter is er elk seizoen wel weer een nieuw detail te spotten, die de trend een nieuwe boost geeft. Erg opvallend voor dit jaar: de prairie look. Bij elke influencer wel gespot en op vele manieren in een look verwerkt. Hoe je ervoor zorgt dat je in ieder geval de basis voor deze look in je kledingkast hebt hangen?

  1. Scoor een middellange tot lange jurk met print, bijvoorbeeld de paisley print
  2. Shop en bijpassende riem voor rond je taille.
  3. Check welke heuptasjes of schoudertasjes het beste passen
  4. Maak je look af met een petje, baretje of zwarte hoed. Alle opties mogelijk!

Tip: als je houdt van wat meer details, dan kun je lange kettingen, armbanden en/of oorbellen met muntjes bij je bohemian look dragen.

Een bohemian jurk voor elke gelegenheid

Omdat de bohemian jurk de afgelopen jaren steeds beter bij het gangbare modebeeld is gaan horen, kun je de jurk ook veel gemakkelijker voor elke gelegenheid dragen.

Ga je naar een gezellig tuinfeestje dit voorjaar? Dan combineer je een bohemian jurk heel gemakkelijk met een zwart leren jack en zwarte hoed. Ook voor een bruiloftsfeest zijn de bohemian jurken zeker geschikt. Kies bijvoorbeeld voor een lange jurk met print, hakken en oorhangers voor een elegante look.

Uiteraard is dit type jurk enorm geschikt voor alle festivals die er weer aan komen. Een prairie look komt zeker van pas, bijpassende sieraden mogen ook niet vergeten worden en hoofddeksels in alle stijlen maken het af. Genoeg opties dus om enorm veel outfits te creëren.

Sieraden & accessoires combineren

Als het op bohemian jurken aankomt, dan kun je enorm veel combineren met sieraden en accessoires. Zoals al eerder aangegeven zijn er veel opties mogelijk. Een bohemian look wordt daarom ook al niet snel te veel. Belangrijk is dat je met de accessoires en sieraden, die je gebruikt om je bohemian jurk te stijlen, niet te veel afwijkt qua kleur. Dus combineer je er een zwarte tailleriem bij? Kies dan ook voor een zwarte hoed en zwart schoudertasje. Hetzelfde geldt voor de sieraden: combineer eindeloos met de hoeveelheid, maar houdt de kleuren altijd hetzelfde. De bohemian jurk vraagt namelijk al veel aandacht door de drukke print.

Probeer ook altijd te kijken naar wat voor gelegenheid je je bohemian jurk gaat dragen. Een bruiloft vraagt om een elegantere look dan een festival bijvoorbeeld. Het is vooral belangrijk dat je uiteindelijk een bohemian outfit creëert die altijd past bij wat je uit wilt stralen.

Fan geworden van de bohemian trend? Kijk dan zeker eens op de website van My Jewellery voor het nieuwste en meest trendy aanbod.