Zo zet je de perfecte ristretto

0
921
ristretto maken

De ristretto is een echte klassieker in de koffiewereld. Het is een klein maar lekker sterk kopje koffie dat verwant is aan de espresso. De manier waarop je hem bereidt, is dan ook bijna hetzelfde. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw ristretto thuis net zo lekker smaakt als in je favoriete koffiezaakje? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over dit sterke kopje koffie.

Wat is een ristretto?

De ristretto is het krachtige kleine broertje van de Italiaanse espresso. In het Italiaans betekent het woord ristretto ‘beperkt’. Dat zegt iets over het volume van deze koffiesoort. In een kopje ristretto zit doorgaans maar 15 tot 20 ml koffie, waardoor je hem in één slok kunt drinken. Dat maakt hem echter niet minder intens. Bij het zetten van een ristretto gebruik je weinig water en is de doorlooptijd vrij kort. Daardoor is de smaak van dit kopje koffie lekker sterk, maar niet bitterder dan de espresso. Als je langer van je ristretto wilt genieten kun je er voor kiezen een dubbele ristretto te zetten.

Hoe zet je een lekkere ristretto?

In een goede koffiemachine is het zetten van een lekkere ristretto zo gedaan. Met een koffiezetapparaat waarin je Nespresso-cups kunt gebruiken kun je in  een handomdraai een lekker kopje op tafel zetten. Ook zijn dit soort machines veelzijdig. Je kunt niet alleen kiezen voor een ristretto, maar ook voor bijvoorbeeld een espresso of juist een lungo. Nespresso-cups bestellen, of cups die je voor je Espresso-apparaat kunt gebruiken, kan tegenwoordig op verschillende manieren. Wist je dat het mogelijk is een abonnement op koffie te nemen? Daarmee zorg je dat de koffie nooit meer onverwachts op is.

Een duurzaam abonnement op koffie

Voor een lekkere, sterke ristretto ben je bij De Koffiejongens aan het juiste adres. Deze ristretto is een echte kleine krachtpatser met een aangenaam bittere smaak. Met een hint van specerijen en cacao heeft hij een heerlijke afdronk waar je niet snel genoeg van zult krijgen. Het mooie is dat de koffiecups waar je deze ristretto mee zet ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar zijn. Je kunt ze na gebruik dus gewoon in de groene bak doen. Krijg je geen genoeg van ristretto, of wil je juist ook andere koffieklassiekers proberen? Kies dan voor een abonnement van De Koffiejongens. Daarmee geniet je altijd van de lekkerste ristretto.