Zo kan je zelf ijskoffie maken

0
582

Als er één drankje snel in populariteit is gegroeid, dan is het wel ijskoffie. Dit drankje doet het vooral in de zomer heel goed. Het is natuurlijk ook veel lekkerder wanneer je in de zon een koude koffie kan drinken. Je kan zo toch cafeïne drinken, maar hoeft het niet heet op te laten dienen. Het maken van een ijskoffie is bovendien ook nog eens goed mogelijk. Het is namelijk zaak om eens te bekijken hoe je dit precies moet doen, om het vervolgens lekker zelf uit te proberen. Volg je de stappen uit dit artikel? Dan zal het je ongetwijfeld wel gaan lukken.

Zet eerst koffie

Van één ding ben je niet verlost. Je moet namelijk ook wanneer je ijskoffie maakt eerst koffie zetten. Dit heeft wel ook een voordeel, want je weet natuurlijk al welke koffie je lekker vindt. Zo kan je de juiste soort kiezen, maar kan je ook bepalen hoe sterk de koffie moet zijn. Aan de hand daarvan kan je dus alvast een goede basis leggen voor de ijskoffie die je nu gaat maken. Dit is niet anders dan je altijd al deed. Het gaat daarom juist ook om de stappen die je hierna gaat zetten als het gaat om het maken van de juiste koffiedrank voor de zomer.

Op smaak brengen

Nadat je de koffie hebt gezet, heb je even de tijd. Deze moet immers eerst even afkoelen. Dit geeft je wel ook de tijd om op zoek te gaan naar de juiste smaak. Een ijskoffie is natuurlijk altijd wat zoeter en romiger. Dat betekent dat je er in ieder geval wat siroop aan gaat toevoegen. Daarnaast is het een goed idee om wat melk toe te voegen. Daarmee kan je een goede mix maken. Koude melk helpt bovendien bij het koelen van de koffie. Dat is vooral belangrijk bij de volgende stap, want je hebt nu ook minder ijsblokjes nodig om er ijskoffie van te maken.

De juiste wijze van serveren

Het volgende wat je gaat doen, is de koffie klaarmaken om te serveren. Je zoekt een mooi hoog glas. Daar doe je dan eerst enkele ijsklontjes in. Het is altijd beter om voor weinig grote klontjes in plaats van veel kleine klontjes te kiezen. Zo voorkom je dat ze te snel smelten. Nu kan je het koele koffiemengsel erin gieten. Roer alles even goed door zodat alles goed gemengd is en het ook allemaal lekker koel is. Nu kan je het eigenlijk al serveren.

Doe nog net iets meer

Je kunt er iets leuks van maken door nog net iets meer te doen met de ijskoffie. Zo zijn opties zoals wat slagroom of caramelsiroop heel populair om voor te gaan. Zo kan je het ook een beetje eigen maken en kan je je onderscheiden van anderen. Het is vooral belangrijk om gewoon even te testen wat er mogelijk is en wat je ervan vindt. Zo vind je dus ook altijd wel iets wat lekker is.