Zo kan je zelf gezond beslag maken

0
865

Het is heel goed mogelijk om zelf beslag te maken. Waar bijna iedereen het tegenwoordig uit een pakje haalt, zijn er manieren om hier veel gezonder mee om te gaan. Alleen al omdat je heel veel ongezonde toevoegingen achterwege kan laten. Dit zijn stoffen waar jouw lichaam helemaal geen voordeel van heeft. Wanneer je zelf gezond beslag gaat maken, dan zal je merken dat je maar heel weinig nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld eens aan het zelf maken van pannenkoeken. Dit is gemakkelijker dan je denkt.

De ingrediënten voor eigen beslag

Het maken van eigen beslag is eigenlijk heel simpel. Wanneer je bijvoorbeeld pannenkoeken wilt gaan maken, dan heb je aan drie elementen genoeg. In de eerste plaats heb je natuurlijk bloem nodig. Daarnaast heb je eieren nodig. Het geheel wordt afgemaakt met melk. Je kan afhankelijk van het aantal pannenkoeken de hoeveelheid van elk ingrediënt aanpassen. Waar het gaat om bloem en melk kan je natuurlijk de gezonde vormen kiezen, zoals spelt en amandel. Zo kan je dus heel gemakkelijk de zaken aanpassen aan wat goed is voor jou en jouw lichaam.

Extra toevoegingen doen

Natuurlijk hoef je je beslag niet zo basic te houden. Je kan altijd dingen aanpassen naar je eigen smaak. Zo kan je er bijvoorbeeld wat zout aan toevoegen voor wat meer smaak. Dit geldt ook voor elementen zoals wat honing of kaneel om het wat zoeter te maken. Je kan het echter ook een hele andere kant op gaan, bijvoorbeeld door noten of wat vers fruit. Dit kan je natuurlijk ook na afloop toevoegen wanneer je de pannenkoeken al gebakken hebt, maar je kan het ook direct al in je beslag opnemen. Dit kan het flink lekkerder maken om ze op te eten.

Zelfde wijze van bakken

Een belangrijk voordeel van het zelf maken van je beslag is dat het geen effect hoeft te hebben op de manier waarop je de pannenkoeken maakt. Je kan het beslag op dezelfde manier bakken. Dit geldt overigens net zo goed wanneer je er andere producten mee maakt. Denk bijvoorbeeld aan gebakjes, chips, cake of zelfs bananenbrood. Daar kan je natuurlijk net zo goed van smullen. Wel kan het zo zijn dat je de ingrediënten net iets moet aanpassen aan wat je ermee wilt gaan maken. Dit hoeft niet heel lastig te zijn.

Waarom zijn pannenkoeken zo lekker?

Wat is nu eigenlijk de reden waarom we zo graag pannenkoeken eten? Dit komt in de eerste plaats doordat ze zo gemakkelijk naar eigen smaak zijn aan te passen. Je kan erin of erop doen wat je zelf wenst. Daarom bestaan er ook zoveel verschillende recepten op de wereld. Het is bovendien ook zo dat je zelf veel grip hebt op hoe je ze maak. Je kan ze bijvoorbeeld wat dikker of dunner bakken. Ook kunnen ze wat meer krokant zijn, al gebeurt dat in Nederland bijna nooit. In andere landen zijn er echter veel recepten te vinden waarin ze krokant zijn.