zondag, mei 31, 2020

Welke etenswaren kun je beter niet in de koelkast bewaren?

Post date:

Author:

Category:

Een koelkast is de ideale plek om etenswaren in te bewaren. Ze blijven lekker koel en vers, waardoor je er enige tijd later van kunt genieten. Toch is het niet verstandig om elk eetproduct in de koelkast te bewaren. Zo doet het de kwaliteit en versheid van aardappelen, knoflook en brood niet ten goede. Waarom is dit zo en waar kun je dergelijke etenswaren dan wel het beste bewaren?

Brood

Nederlanders zijn dol op brood. Per dag eten we er heel wat plakjes van weg. Misschien heb je onlangs nog een vers brood gekocht en het in de koelkast gelegd. Dit is niet heel verstandig om te doen. Het brood droogt in de koelkast namelijk razendsnel uit, en dat is natuurlijk erg zonde. Kies daarom voor de kast of het aanrecht als bewaarplek. Je zult merken dat je brood verser en beter van smaak blijft.

Knoflook en uien

Knoflook en uien zijn ingrediënten die niet mogen ontbreken in de keuken. Ze maken een gerecht veel smaakvoller, en Nederlanders zijn er over het algemeen dol op. Bewaar deze eetproducten echter niet in de koelkast. Door de koelte zal een stukje ui en knoflook veel sneller beschimmelen. Binnen afzienbare tijd kun je het weggooien, wat natuurlijk erg zonde is. Bewaar deze smaakmakers daarom altijd op een droge en donkere plek, zoals een kelderkast.

Aardappelen

Aardappelen verdienen altijd een plekje in de kelderkast. Daar is het koel en droog, waardoor dit Hollandse eetproduct van goede kwaliteit blijft. Het is erg zonde om aardappelen in de koelkast te bewaren. Door de kou wordt het zetmeel in de aardappelen sneller in suiker omgezet. Dit heeft zoete, zanderige en weinig smaakvolle aardappelen tot gevolg.

Niet-rijpe avocado’s

De avocado heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen in Nederland. Misschien ben jij er ook wel dol op. Bewaar niet-rijpe avocado’s echter nooit of te nimmer in de koelkast! Ze zullen op die manier nooit zacht en rijp worden, en dat is zonde.

Koffie

Het klinkt vanzelfsprekend: koffie bewaar je in de kast. Toch zijn er genoeg mensen die dit product in de koelkast zetten. Dit doen ze omdat er bijvoorbeeld niet voldoende opbergruimte is. Dit is niet bepaald slim om te doen. Door de kou van de koelkast verliest koffie namelijk zijn smaak. Het zorgt er zelfs voor dat andere producten in de koelkast ook hun smaak verliezen. Bewaar koffie dus altijd op een koele en donkere plek om de lekkere smaak te behouden.

Andere producten die geen plekje moet krijgen in de koelkast

Ook veel andere producten zijn niet geschikt voor de koelkast. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie, tomaten en basilicum. Tomaten verliezen hun textuur en lekkere smaak wanneer je ze in de koelkast bewaard. Hetzelfde geldt voor de komkommer. Olijfolie veranderd door de koelkast in een soort boter. Niet doen dus! Ook basilicum verdient een plekje in de kast, bij voorkeur in een glaasje water. Het neemt namelijk de geur van andere producten over. En je wilt natuurlijk niet dat basilicum opeens ruikt naar een worst- of kaasproduct!

Zelf je kapsel kunnen bijwerken

Zelf je haar kunnen knippen, zou dat niet gemakkelijk zijn? Misschien wil je het niet geloven, maar het is wel echt mogelijk. Zeker wanneer...

Procureur: multifunctioneel braadstuk in zomer en winter

Wel eens een mooi varkensbraadstuk gemaakt? Niet? Doen! En dan zeker eens proberen met procureur. Procureur is sowieso een goed idee en je kunt...

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....